Handige apps voor digital nomads; mijn top 10 apps voor reizende ondernemers!

Handige apps voor digital nomads zijn nou eenmaal onmisbaar in het leven van een reizende ondernemer. Het vastleggen van mooie momenten, reizen én online werken worden allemaal makkelijker gemaakt door deze technische hulpmiddelen. Naast alle social media kanalen zoals Instagram en Facebook om iedereen op de hoogte te houden van je avonturen, zijn er echt nog veel handigheden te ontdekken om je leven als digital nomad makkelijker en leuker te maken. You’re welcome! 

Welke van deze handige apps voor digital nomads is jouw favoriet?

1. Snapseed

Misschien kende je deze al, maar de app is een droom voor fotografen en fanatieke Instagrammers. De app is een simplistische versie van een fotobewerkingsprogramma. Hoewel het geen Lightroom of Indesign is, is het wel toegankelijk en heeft het veel meer opties dan dat Instagram zelf aanbiedt qua fotobewerking. Zo maak je van bijna elk kiekje wel iets bijzonders zodat je al je volgers op de hoogte kan houden van je leven als digital nomad. 

2. Duolingo

Zit je weer eens in de trein, het vliegtuig of in de auto en heb je niets te doen? Download dan Duolingo en leer een nieuwe taal (die van je volgende bestemming bijvoorbeeld). Je kan starten zonder enkele ervaring, en het is natuurlijk wel zo leuk om een paar basiszinnetjes te leren om in contact te komen met de locals. Daarnaast motiveert de app je met punten, spelletjes en reminders. Het enige nadeel: de reclames. Maar dat houdt de app wel gratis. 

3. Airbnb

Wist je dat airbnb niet alleen verblijven aanbiedt, maar ook activiteiten? Locals bieden kookcursussen, stadswandelingen en sportlessen aan voor een prikkie. En dankzij hen leer je een bestemming natuurlijk op een echt authentieke manier kennen. Want wie kent een stad of gebied nou beter, dan zijn eigen bewoners? 

4. Polarsteps

Ben je een tijdje echt on the road en verblijf je niet op een plek? Download dan polarsteps. Met deze app kun je als het ware een reisdagboek bijhouden, maar dan in een modern jasje. Vrienden kunnen je volgen, je kan foto’s en tekst toevoegen en een kaart creëren met alle plekken die je hebt bezocht en op welke data. Ideaal om je familie & vrienden op de hoogte te houden en ook een mooie overzicht te maken van al je avonturen. 

5. Spreek en Vertaal

Bye bye Google translate, dit is de nieuwe favoriet. Spreek en vertaal doet precies wat het beweert: spreek iets in en de app vertaalt het in een andere taal. Misschien niet helemaal foutloos, maar deze app helpt ongetwijfeld in handen en voeten situaties

6. Wi-Fi Finder

Als digital nomad geen wifi tot je beschikking hebben? Dat is redelijk problematisch. Vooral als je ergens niet bekend bent, is goede (en gratis) wifi verbinding soms een uitdaging. Deze app helpt je een handje: nooit meer eindeloos op zoek naar connectie! 

7. Timeshifter

Nummer 7 uit de lijst met 10 handige apps voor digital nomads is ‘Timeshifter’. Deze app geneest en voorkomt jetlags. De app heeft een simpel en elegant design, geeft je het beste slaaprooster aangepast op jouw reisschema en geeft tips over hoe je van tevoren al aanpassingen kan maken om een jetlag te voorkomen. 

8. Evernote

Deze app helpt je je leven op een rijtje te krijgen. Notities bewaren, paklijsten of to-do lijstjes opslaan, roosters maken of bonnetjes opslaan: deze app kan het allemaal. Wil je trouwens je agenda graag online bijhouden, probeer dan google-agenda en download de app. Ideaal voor op weg en je hoeft geen papieren agenda meer mee te slepen. 

9. PDF scanner

Als digital nomad ben je wellicht vaak bezig met papierwerk, maar heb je niet altijd even makkelijk toegang tot een scanner of printer. Met deze app hoef je alleen een foto te maken met je smartphone van een willekeurig document: digitaal of juist papier. De app maakt er een pdf document van wat er daadwerkelijk ingescand uitziet. Super makkelijk voor je administratie. 

10. WeTransfer

Deze app/website is de oplossing voor het verzenden van grote bestanden. Of dit nou foto’s van je trips zijn, video’s of geschreven documenten: via Wetransfer is het geen probleem. Je kunt bestanden verzenden naar alle uithoeken van de wereld en je hebt geen problemen meer met ‘te weinig ruimte’ via de email. Wat wil een digital nomad nou nog meer?

Geschreven door: Noah Vink

NIEUW!

Heb jij het nieuws al gehoord? Dutch Digital Nomad organiseert in 2020 tweemaal een workation naar Bali! Tijdens deze workation leer je precies wat je moet doen om succesvol je eigen bedrijf op te zetten. Lees hier meer over de workation!

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.