Digital Nomad hotspot Bali: waarom Bali zo populair is onder Digital Nomads

Bali is al tijden een populaire vakantiebestemming, maar het is ook steeds meer uitgegroeid tot een Digital Nomad hotspot. Het tropische klimaat, het lekkere eten en de vriendelijke mensen spelen daarin een grote rol, maar in deze blog geef ik je nog meer redenen voor waarom Bali zo populair is onder Digital Nomads.

Goed internet (over het algemeen)

Doordat Bali al bij veel Digital Nomads in trek is, wordt er non-stop gewerkt aan het verbeteren van de WiFi faciliteiten. Veel koffietentjes en leuke restaurantjes bieden gratis WiFi en dat is over het algemeen sterk genoeg om op te werken.

Daarnaast beschikken bijna alle accommodaties op Bali over gratis internet, waardoor je ook vanuit ‘huis’ lekker door kan werken aan je bedrijf.

Coworking spaces

Bali kent vele coworking spaces die in trek zijn. Een populaire plek is Dojo in Canggu, op korte afstand van het populaire Echo Beach. Echter is deze coworking space zó in trek dat ze op het moment geen dagpassen meer verkopen, omdat het gewoon te druk is, #populariteitstroubles. Wel kun je er nog gewoon terecht voor een abonnement!

Ook in het groene Ubud zitten twee fantastische coworking spaces, Hubud en Outpost. Hubud is door Lonely Planet uitgroepen tot 1 van de 10 leukste coworking spaces ter wereld. Ze hebben zelfs een Mac dokter rondlopen voor al je technische computervragen!

Outpost heeft naast de locatie in Ubud ook nog een vestiging in Canggu (en Phnom Penh, Cambodja), maar de vestiging in Ubud biedt het meest waanzinnige uitzicht tijdens het werken. Je kijkt namelijk uit over de Balinese jungle.

Genius Café is een coworking space aan het strand van Sanur. Wat deze coworking space onderscheidt van de rest is de prijs voor toegang en abonnementen. Ze zijn namelijk flink wat goedkoper dan andere coworking spaces, ideaal voor een beginnend Digital Nomad dus!

Natuurlijk kun je vanuit je hotelkamer, appartement of villa ook gewoon werken, maar een coworking space biedt je alle faciliteiten die je nodig hebt tijdens het werken. Denk hierbij aan vergaderruimtes, Skyperuimtes, stilteruimtes, eten & drinken etc. Daarnaast is het leuk dat deze coworking spaces met regelmaat leuke workshops, cursussen of lezingen geven. Hierdoor kun je zelf ook nog wat bijleren!

Accommodaties op Bali

De prijs-kwaliteit verhouding van accommodaties op Bali is niet te vergelijken met Europa. Als je een beetje luxe wilt wonen kun je vanaf €750,- een appartement met (gedeeld) zwembad huren. Wil je liever een privézwembad? Dan betaal je voor een villa met zwembad rond de €1300,- tot €2000,- per maand.

Wil je voor een langere tijd naar Bali en wil je niet al teveel geld uitgeven? Dan kun je ook een compleet appartement in het hippe Canggu huren voor maar €400,- tot €500,-, waarbij je prachtig uitzicht hebt over de rijstvelden.

Zelf gebruik ik eigenlijk altijd Airbnb voor het vinden van leuke appartementen. Ook kun je ervoor kiezen om ter plaatse woningen te gaan bekijken en op basis daarvan te gaan huren.

Eten en drinken

Uit eten gaan en drankjes doen is een stuk goedkoper op Bali dan wat we in Nederland gewend zijn. Ik verbaas me er nog iedere ochtend over hoe goedkoop en lekker de ontbijtjes zijn. Bali is echt een ontbijt-heaven! (Lees: pannenkoeken, smoothiebowls, wraps, avocado toast… alles wat een foodie wil!)

Daarnaast kun je er ook ontzettend lekker lunchen en dineren. Voor een ontbijtje betaal je over het algemeen €2,- tot €3,- euro en een koffie €1,-. Avondeten hoeft je in principe niet meer dan €5,- te kosten, maar je kunt natuurlijk ook duurder/luxer uit eten.

Mijn favorieten buurten

De favoriete gebieden op Bali vind ik Canggu en Ubud. In Canggu heerst een surf- en beach vibe, er zitten echt ongelooflijk veel goede restaurants (met ontbijtjes waar je U tegen zegt!), je kunt er op veel plekken lekker sporten, yoga beoefenen of surflessen nemen. Daarnaast zijn er vele hippe winkeltjes in opkomst en kun je cultuur snuiven bij de Tanah Lot. Tot slot kun je ook in Canggu rijstvelden en rust vinden, iets wat je op het eerste gezicht misschien niet zou denken.

Ubud is super laid back en de natuur eromheen is WAUW! Daarnaast heeft het de allereerste coworking space ter wereld (Hubud) en biedt het ontelbaar veel goede restaurantjes. Naar mijn idee is het ietsjes minder populair dan Canggu, waardoor je er iets meer rust kunt vinden.

Smaken verschillen, dus misschien heb jij een andere favoriete buurt, maar ik vind het in ieder geval leuk om je te laten weten wat ik vind!

Vervoer op Bali

Ik raad je aan om tijdens je verblijf op Bali een scooter te huren. De taxi’s houden er namelijk wel van om mensen op te lichten en openbaar vervoer is er niet veel op Bali. Eigenlijk alleen van het vliegveld naar populaire plekken als Canggu, Ubud, Denpasar, Seminyak en Sanur.

Daarnaast ben je zo vrij als een vogel met een scooter en kun je overal naartoe. En nog mooier: het kost amper iets! Vaak kun je al een scooter huren voor €30,- à €40,- per maand!  

Wil je meer informatie over Bali, of het leven van een Digital Nomad?

Word dan lid van de Facebook community Dutch Digital Nomads, waar je vragen kunt stellen aan mede Digital Nomads (in wording), waar je elkaar kan inspireren en kan helpen!

Zie ik je daar? Leuk!

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.