Tips van een ervaringsdeskundige: als digital nomad in New York leven

Als digital nomad leven in New York City… dat klinkt als een droom toch?! Nou, ik kan je vertellen dat die droom bij mij is uitgekomen! Ik woon en werk momenteel als digital nomad in New York en ben ontzettend blij dat ik deze keuze heb gemaakt.

New York City is voor mij altijd al een droombestemming geweest. Zo ben ik er als toerist al drie keer eerder geweest (elke keer voor ongeveer een week) en het leek me een echt levensdoel om er ooit te gaan wonen. Tjsa… die kan ik nu toch eigenlijk wel een soort van afvinken toch?! 😉

In deze blog zal ik je aan de hand van enkele onderwerpen wat meer vertellen over het leven van een digital nomad in New York. Ideaal voor de mensen die er ook zo graag eens een poosje willen gaan wonen en werken.

Wat zijn de kosten?

Okay, NYC is duur. Daar hoeven we niet omheen te draaien. Maar hieronder zal ik het toch nog even wat verder voor je toelichten.

Eten
Als je een beetje goedkoop wilt eten in New York, koop dan ook vooral met regelmaat iets bij de foodtrucks op straat. Je hebt dan voor $3 een hotdog of voor $5 een broodje gyros. Ook de pretzels kosten tussen de $2 en $3.

Daarnaast kun je tegenwoordig ook veel gezond eten krijgen in New York. Je kunt in veel ketens (zoals Fresh & Co., Sweet Green en Just Salad) zelf een maaltijdsalade samenstellen. Hiervoor betaal je rond de $10. Daarnaast heb je tegenwoordig ook veel foodtrucks die verse smoothies verkopen voor ongeveer $5 per stuk.

Verblijf
Het verblijf kun je van te voren vastleggen via bijvoorbeeld airbnb. Zo hebben wij dat zelf ook gedaan. Ga er alleen niet vanuit dat je dit voor een prikkie kunt regelen. Een apartement in The Bronx kost ongeveer $1600 per maand. Op Manhattan mag je daar bijna het dubbele voor neerleggen.

Openbaar vervoer
Hier scoort New York veel punten mee als je het mee vraagt. Je kunt namelijk een Metrocard van de MTA kopen waarmee je onbeperkt kunt reizen met de metro’s en lokale bussen. Voor een maand betaal je dan $127. Ook kun je deze kaart aanschaffen voor bijvoorbeeld een week (handig voor het bezoek dat bij je langs gaat komen).

Hoe kom je als digital nomad in New York?

Easy. Buy a ticket and never return. Okay… even zonder gekheid: een ticket naar NYC heb je zo geboekt. Je kunt ze soms al vinden voor onder de 200 euro. Heb je liever een directe vlucht met KLM? Dan ben je vaak voor iets meer dan 300 euro klaar.

Als je eenmaal bent aangekomen kan het nog wel eens een gedoetje zijn bij de immigratie. Want wat moet een toerist nou twee maanden in New York? Dat snappen de douanebeambten namelijk niet zo goed. Wij hebbben ongeveer 10 minuten lang als brugman staan lullen en konden uiteindelijk doorlopen. Dus zorg ervoor dat je dat verhaal voor jezelf ook helder hebt voordat je het aan de immigratiebalie moet gaan uitleggen.

Kies als digital nomad in New York voor coworkingplekken!

Allereerst: wat zijn coworkingplekken? Coworkingplekken zijn gedeelde werkruimtes waar je als flexwerker aan de slag kunt gaan en veelal is er een keuken waar je koffie en thee kunt scoren voor tijdens de werkdag.

En surprise, surprise… New York City kent ontzettend veel coworkingplekken! Daarom heb ik ervoor gekozen om een abonnement af te sluiten bij Croissant. Als je hier een abonnement hebt dan ben je namelijk niet gebonden aan één coworkingplek, maar kun je kiezen uit tientallen coworkingplekken in de stad. Daarnaast is het niet alleen handig voor in New York, maar kun je er wereldwijd mee uit de voeten… zelfs in Nederland!

Tot nu toe ben ik iedere werkdag naar een nieuwe coworkingplek geweest. Ik vind het namelijk superfijn om op nieuwe plekken te werken, omdat dat me inspireert. Dus ben jij opzoek naar een coworkingplek, overweeg dan om je aan te melden bij Croissant.

Vrije tijd spenderen in NYC

Als je als digital nomad in New York leeft dan heb je natuurlijk ook genoeg vrije tijd om leuke dingen te doen in de stad. Dit was voor mij dan ook wel een van de hoofdredenen om hier voor een paar maanden naar toe te gaan. Zin in een kleine opsomming van leuke dingen die je hier kunt doen? Komt ie:

 • Bewonder de stad vanaf de mooiste uitkijkpunten
 • Wandel door Central Park
 • Ga shoppen op Fifth Avenue
 • Moedig de Yankees aan tijdens een wedstrijd
 • Bezoek een van de vele shows op broadway
 • Beklim de nieuwe highlight van de stad: The Vessel
 • Vervreet je aan al het lekkers dat je kunt vinden
 • Ga een dagje naar The Bronx Zoo of Central Park Zoo
 • Maak een tripje naar Coney Island
 • Kijk je ogen uit in de Hamptons
 • En zoooooo veel meer!

Wil jij dit net als mij allemaal gaan ervaren?

Zet de eerste stap door jezelf om te scholen waardoor je als digital nomad kunt gaan leven. Bekijk de cursussen die ik aanbied in de Dutch Digital Nomad Academy en laat mij je helpen om binnen no-time een Digital Nomad te worden!

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.