Fulltime reizen en online werken door je kantoorbaan op te zeggen

Fulltime reizen en online werken…

Het klinkt ongeloofwaardig, maar er zijn veel mensen die al op deze manier leven; namelijk de Digital Nomads van vandaag de dag. #hi-there!

Zelf heb ik nooit het nut ingezien van een 9 tot 5 kantoorbaan (voor mezelf althans), want je bent immers keihard aan het werk om de dromen van je baas uit te laten komen en zelf rond te kunnen komen. Bovendien kom je heel snel in een dagelijkse sleur en heb je het gevoel dat het leven zoveel meer te bieden heeft. Daarnaast was ik altijd bezig met het plannen van mijn volgende vakantie. De enige reden waarom ik een standaard kantoorbaan had was omdat ik geld nodig had om op vakantie te gaan, waardoor ik van vakantie naar vakantie kon leven.

Een standaard reactie op mijn hersenspinsels is “Wen er maar aan”, “Dit is het volwassen leven, deal with it” en “Dit hoor er nu eenmaal bij”.

Maar nee. Hier was ik het niet mee eens!

Integendeel zelfs. Er is een hele wereld om te ontdekken en je leeft maar één keer, dus waarom zou je je tijd doorbrengen in het kantoor van je baas?

Op een gegeven moment viel alles op de juiste plaats. Ik wist namelijk wat ik moest doen: mijn baan opzeggen. Dat was het antwoord op mijn ‘probleem’. Mijn baan opzeggen, een eigen bedrijf opzetten en reizen wanneer ik dat wil. Nadat ik dat gedaan had, vond ik eindelijk dat stukje vrijheid waarnaar ik zo lang op zoek was.

De remote revolution

Ik was en ben niet de enige die verlangt naar meer vrijheid, want er is een ware ‘remote revolution’ gaande, zoals ik dat graag noem, haha! Want ja, in het Engels klinkt zoiets nou eenmaal wat lekkerder.

Statistieken van het CBS tonen aan dat het aantal ZZP’ers ieder jaar nog steeds groeit en in sommige landen nog veel harder dan in Nederland en Pieter Levels heeft voorspeld dat er in 2035 meer dan 1 miljard Digital Nomads zijn.

En als je erover nadenkt is het lang zo gek nog niet, want het wordt namelijk steeds normaler om af en toe eens een dagje thuis te werken in plaats van op kantoor en sommige functies worden door werkgevers al helemaal locatie onafhankelijk ingericht en daarmee wordt het Digitale Nomade bestaan alleen maar bevorderd.

Ook het freelance platform Upwork voegt nog iets toe aan deze remote revolution. Ze melden dat freelancers die via hun platform werken aangeven dat ze sinds ze freelancer zijn meer verdienen dan wanneer ze nog in loondienst waren. En wie wil dat nou niet? Meer verdienen en werken op een manier waarop het jou het beste past?!

Maar hoe doe je dit?

Je huidige baan opzeggen en een eigen bedrijf starten, vervolgens je huurhuis opzeggen (of je koopwoning verkopen) en een vliegticket boeken!

Simpel toch?! :’)

New York, Mauritius en Noord-West Amerika waren slechts een paar van de bestemmingen die ik in 1 jaar tijd bezocht.

Natuurlijk denk je er iets langer over na dan een paar tellen en maak je een weloverwogen keuze uit waar je heen gaat, want je wilt dat het levensonderhoud niet te duur is, dat de WiFi goed is en dat je er leuke dingen kunt doen.

Maar wanneer je dat allemaal hebt uitgezocht kun je wel écht aan je avontuur beginnen! Je kunt daardoor namelijk online gaan werken vanuit een tropisch oord of toffe stad of je kunt fulltime gaan reizen en online werken. Bovendien is het enige wat essentieel is een goede internetverbinding en je laptop.

Tip: Ga werken in coworking spaces. Je hebt hier namelijk altijd een snelle internetverbinding en je legt gemakkelijk contact met andere Digital Nomads. Daarnaast leer je hierdoor ook gemakkelijk nieuwe mensen/vrienden kennen en soms kun je elkaar nog een handje helpen ook!

Online werk

Er zijn ontzettend veel functies die je online kunt uitvoeren en waarbij je dus niet op kantoor hoeft te verschijnen. Bonus: bij veel functies is ervaring niet eens verplicht!

 • Content marketeer
 • Schrijver
 • Social media marketeer
 • Fotograaf
 • Designer
 • Online marketeer
 • Videograaf
 • Webdesigner
 • Programmeur
 • Vertaler
 • Blogger / vlogger
 • Influencer
 • Video editor
 • Dropshipper
 • Aandelenhandelaar
 • Cryptocurrency handelaar
 • Online coaching
 • Virtual Assistant (VA)

… en ga zo maar door!

Bereid je voor op het DN leven

Lijkt het jou fantastisch om ook een Digital Nomad bestaan te leven? Ja? Ik geef je groot gelijk!

Het kan een hele grote stap zijn en ik kan je erbij helpen om je enigszins voor te bereiden op dit grote avontuur. Bekijk daarom alle cursussen die ik aanbied in de Dutch Digital Nomad Academy en laat mij je helpen om je klaar te stomen voor jouw nieuwe leven vol vrijheid!

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.