Gratis stockfoto’s downloaden? Dit zijn de top 10 go-to websites!

Goede visuals zijn onmisbaar

Je kunt tegenwoordig niet meer zonder visuals op je website; ze zijn ontzettend belangrijk! Websitebezoekers willen namelijk mooie foto’s of illustraties zien van jou, jouw werk of wat jou inspireert. En dat is dan ook de reden waarom ik startende ondernemers adviseer om een fotograaf in te huren voor het maken van mooie foto’s. Deze kun je vervolgens gebruiken voor je website, social media kanalen en voor andere marketing doeleinden.

Gratis stockfoto’s downloaden

“Maar ik heb geen budget om een fotograaf in te huren, omdat ik nog maar net ben begonnen  met ondernemen.” Is dat bij jou ook het geval? Dat kan ik me heel goed voorstellen. Als startend ondernemer heb je natuurlijk geen ruim budget en dan dien je op zoek te gaan naar andere oplossingen. Dat is dan ook precies de reden waarom ik de onderstaande 10 websites met je wil delen. Op deze websites kun je namelijk gratis stockfoto’s downloaden!

#1 Pixabay
Met meer dan 300.000 high-resolution foto’s kom je hier vast een perfecte foto tegen die jij kunt gebruiken.

#2 Pexels
Pexels verzamelt gratis stock foto’s en publiceert deze op hun website. Allemaal in hoge resolutie en en verschillende formaten te downloaden.

#3 Unsplash
Alleen maar high-resolution foto’s, die je voor ieder doeleinde mag gebruiken. Ze uploaden iedere dag maar liefst 10 nieuwe gratis stock foto’s!

#4 Stockvault
Stockvault biedt niet alleen gratis stock foto’s aan maar ook texturen, patronen en illustraties. Je mag deze allemaal gratis gebruiken.

#5 StockSnap
StockSnap is één van mijn favorieten! Het maakt gebruik van handige categorieën en alle foto’s zijn in hoge resolutie. Ze mogen gebruik worden voor zowel persoonlijke als commerciële doeleinden.

#6 FoodiesFeed
Meer dan 900 foto’s van eten! Perfect voor de food-lovers en food-bloggers! Hoogstwaarschijnlijk vind jij hier het perfecte plaatje van eten of drinken.

#7 ISO Republic
ISO Republic biedt duizenden foto’s aan die je gratis mag gebruiken.

#8 Jay Mantri
Je mag zijn foto’s en films voor alles gebruiken. De meeste afbeeldingen en video’s zijn gemaakt in de buitenlucht, maar je vindt er ook wel food- en sport-gerelateerde foto’s.

#9 New Old Stock
Gratis vintage foto’s uit de publieke archieven. Gratis te gebruiken, zonder restricties!

#10 Magdeleine
Als je op zoek bent naar een ‘magische’ foto van de natuur, mensen, dieren, technologie of architectuur dan ben je bij Magdeleine aan het juiste adres. Iedere dag wordt er een nieuwe gratis stock foto ge-upload.

PS: Controleer voor de zekerheid altijd even of je het beeldmateriaal inderdaad gratis mag gebruiken.

Happy downloading!

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.