Hard werken is een keuze

HARD WERKEN IS EEN KEUZE

Op het moment van schrijven is het dinsdagochtend 8.39 uur en ben ik eindelijk bijgekomen van de livedagen van vorige week. Zelf zit ik namelijk in een coachingstraject (wat ook ik heb zo mijn blinde vlekken) en afgelopen donderdag en vrijdag hadden we daar dus twee livedagen van.

Naast dat het onwijs leuk en gezellig was om met mede-ondernemers te sparren, heb ik veel geleerd en nog veel meer inzichten gekregen.

Ik zal ze hier niet allemaal delen (check instagram als je er meer over wilt horen), maar ik wil op één onderwerp wat dieper ingaan.

Dit heeft alles te maken met mijn visie. Hoe zie ik een ideaal ondernemersbestaan voor me? Waar geloof ik met de volle 100% in? En hoe kan ik hier zoveel mogelijk mensen bij helpen? 👇

Ik zie om me heen veel te veel ondernemers nog heel veel uren werken. Maar waarom?

Is het omdat je als ondernemer al je klanten wilt (moet) helpen? Is het omdat je agenda vol staat met afspraken? Of durf je taken nog niet uit te besteden?

Dit is echt iets waar je even kritisch naar mag kijken, want je agenda kan vaak zoveel leger zijn en daarmee veel minder stress geven.

Hoe zou het voor jou zijn als je helemaal werkt op je eigen voorwaarden, werk doet wat je het liefste doet maar ook tegelijkertijd een legere agenda hebt, zodat je kunt afschalen qua uren werk terwijl je wel hetzelfde – of zelfs meer – verdient?

Je krijgt opeens meer tijd voor je gezin, meer tijd om terrasjes te pakken of om lekker op reis te gaan.

En nee, dit ga je niet bereiken door klanten af te zeggen en al je afspraken uit je agenda te verwijderen, maar door SLIMMER te werken.

Je kunt namelijk bijna alles in je bedrijf automatiseren, waardoor jouw bedrijf voor je gaat werken in plaats van dat jij voor je bedrijf werkt.

Enkele voorbeelden zijn:
» Geautomatiseerd leads verzamelen
» Leads omzetten in betalende klanten
» Klanten automatisch koppelen aan de academy
» Facturen versturen
» Klanten opvolgen
» Upsells doen

… en ga zo maar door.

Je hoeft dus niet meer (en harder) te werken om je bedrijf te laten groeien. De tijd van hard werken is echt voorbij. Als je nu nog hard werkt is dat echt een keuze.

Door te automatiseren kun je namelijk je bedrijf opschalen en een legere agenda creëren, terwijl je tegelijkertijd je inkomstenplafond kunt doorbreken.

🙏

Voel jij je geroepen om relaxter te ondernemen? Minder uren te draaien, maar meer te verdienen? Stuur dan een mailtje naar info@dutchdigitalnomad.nl, zodat we een vrijblijvende call kunnen inplannen. In deze call kijk ik met je mee wat voor jou een slimme stap zou zijn.
Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.