Hoe zit het met jouw positionering?

Op dit moment ben ik op een punt aanbeland waarbij ik weet dat ik een ijzersterke business heb neergezet. Dankzij mijn positionering. Maar ik voel ook heel sterk dat ik meer impact wil maken. Ik wil nog meer mensen helpen. Ik weet dat ik, om nog meer impact te maken, hulp nodig heb. Daarom ben ik in het Transformers programma van Tineke Zwart gestapt.

Ik vind Tineke een hele inspirerende coach. Ze heeft een strenge selectie voor haar programma, maar ik ben er doorheen gekomen. Ik ben de ‘kleinste’ ondernemer die meedoet. Terwijl ik al een goede omzet draai. Maar er zijn ondernemers die rond de 50K omzet draaien per maand. Ik ga hier dus heel veel leren. In deze blog deel ik mijn inzichten met je die ik tijdens het kick-off gesprek had.

1-op-1 coaching traject

Al een tijdje kriebelt er iets bij mij. Ik denk er al een tijdje over na en tijdens de kick-off hebben we er een klap op gegeven: mijn 1-op-1 coaching traject van drie maanden. Ik wil dit al zo’n tijd doen en nu ga ik écht actie ondernemen. Ik ga maximaal drie ondernemers coachen. Ondernemers die verlangen naar het opschalen van hun bedrijf, maar geen vollere agenda willen. Ze willen niet nog meer uren in hun business steken, maar juist vrijheid.

Het afgelopen jaar heb ik ook caoching verzorgd. Dit was toen vooral gericht op strategie. De dames die hieraan deelnamen kwamen vanuit loondienst en wilden starten als ondernemer. Iets wat destijds perfect pastte in mijn plaatje van wat ik graag wilde doen.

Echter, ben ik afgelopen jaar enorm gegroeid. Vooral op mindset vlak. Daarom ga ik me in dit exclusieve coachingstraject meer focussen op mindset én strategie… en ga ik mensen helpen die al een online business hebben.

In de maand juli (2021) kan dit voor een insane laag bedrag. Dit is ook de enige maand waarin ik dit traject aanbied. Ik wil het namelijk speciaal doen voor de ondernemers die lekker willen knallen en met een legere agenda (en een vollere portemonnee) 2022 in willen gaan.

Tijdens dit coachingstraject krijg je zelfs mijn telefoonnummer en mag je me ALLES vragen!

Wat kun je verwachten:

  • Je mag me al je vragen stellen (ik kan je complete website nalopen, je teksten controleren, meedenken over advertenties, feedback geven, trainen in bijvoorbeeld salesgesprekken, etc. etc.)
  • Iedere twee weken heb je een coachingscall van een uur en kijken we naar waar je tegenaan loopt. Wat heb jij nodig hebt en waar loop je tegenaan? Zijn er belemmerende overtuigingen waar je tegenaan loopt? Hoe kunnen we zorgen voor een doorbraak?
  • We doen een uitgebreide kick-off zodat we knallend van start kunnen gaan
  • En je krijgt levenslang toegang tot mijn online academy met daarin ALLE online cursussen. (En de prijs voor 3 maanden coaching is zelfs lager dan wanneer je alle cursussen los wilt kopen!!)

Als dit je wat lijkt kun je een kennismakingsgesprek met me inplannen door me een bericht te sturen via Instagram of mail (info@dutchdigitalnomad.nl)

Mijn positionering klopt niet meer

Tijdens de kick-off kwam o.a. mijn positionering ter sprake. Een paar jaar geleden heb ik mezelf op de markt gezet als iemand die de volgende klanten helpt met haar verlangens:

  • Mensen die klaar zijn met het negen tot vijf leventje in loondienst;
  • Mensen die het liefst locatie onafhankelijk willen werken;
  • Mensen die meer vrijheid willen om te reizen.

In het gesprek met Tineke, eigenlijk wist ik het al, kwam ik erachter dat deze positionering niet meer klopt. Zoals ik al aangaf heb ik afgelopen jaren veel geïnvesteerd in coaching. Vooral op mindset vlak. Het klopt voor mij niet meer om alleen op strategisch vlak te coachen en me alleen te richten op starters.

Dat wil niet zeggen dat ik startende ondernemers niet graag help. Maar ik merk dat ik nog blijer word van het werken met ondernemers die al een bepaalde mindset hebben. Ondernemers hebben vaak een andere mindset dan mensen in loondienst. Zij durven bijvoorbeeld risico’s te nemen en te investeren. Over het algemeen doen mensen in loondienst dat wat minder. Zij kijken naar wat iets kost in plaats van wat het oplevert.

Hoe ik mijn positionering onder de loep neem? En hoe jij je positionering bepaalt, lees je onder de foto.

Positionering - Dutch Digital Nomad

​Mijn positionering op de schop

Tijd voor verandering dus. In de loop der jaren ben ik zelf heel erg veranderd, maar mijn business is niet mee veranderd. Op Instagram ging ik van hak op de tak. De ene keer deelde ik waarde voor startende ondernemers, het andere moment alleen voor ondernemers die al even bezig zijn. Dat is natuurlijk niet heel handig.

In een business moet je focus hebben. Ik mag meer focus hebben in mijn business. De komende tijd gaat mijn positionering dus op de schop.

Hoe bepaal je jouw positionering?

Positionering houdt dus in dat jij helder hebt hoe jij jezelf in de markt zet als persoon / business. Wie ben jij als persoon?

Om je positionering te bepalen kun je het volgende doen: Kijk of je huidige positionering nog klopt. Pak pen en papier en ga een braindump doen. Je schrijft steekwoorden op gebaseerd op:

  • Wat past bij mij?
  • Wat past bij wat ik wil doen?
  • Wie wil ik als klant helpen?

Als je klaar bent met je braindump ga je kijken of deze woorden overeenkomen met hoe je jezelf nu in de markt zet. Met wie je bent. Als we beginnen als ondernemer hebben we een doel, een idee, zijn we een bepaald persoon. Maar vaak verandert dat in de loop der jaren. Daarom is het zo goed om te kijken of het nog klopt. Heb ik nog wel de juiste messaging op mijn website en social media. Klopt mijn biografie op Instagram nog wel? Ik heb gelijk mijn bio op Instagram aangepast. Eerst verwees ik in mijn bio naar het starten en opschalen van je bedrijf. Weg uit het negen tot vijf leventje. Nu heb ik in mijn bio staan dat ik je help bij het opschalen van je online bedrijf, waardoor je een legere agenda krijgt en je jouw inkomstenplafond kunt doorbreken.

Practice what you preach

Dat matcht gelijk bij wie ik nu ben en wat ik doe. Ik voel mijn insta bio helemaal. Hier focus ik me nu op. Ik vind het namelijk het allerleukste om mensen te helpen met het opschalen van hun bedrijf en hun bedrijf beter neer te zetten in de markt.

In mijn geval is dit dus echt een stukje ‘practice what you preach’. Ik weet heel goed hoe ik anderen kan helpen met hun positionering… In mijn cursussen leg ik dat heel goed uit, maar in mijn eigen bedrijf had ik een bord voor mijn kop. Ik heb daar (zelfs na 4 jaar ondernemen) ook iemand bij nodig die me helpt met het kijken waar ik staa met mijn business. Zoals ik dat bij mijn cursisten doe.

Zo zie je maar dat je op ieder level een business coach kan hebben. Dat het heel waardevol is om iemand met een frisse blik naar je bedrijf te laten kijken. Iemand die je een spiegel voorhoudt. Ik ga zelf de komende tijd mijn messaging onder de loep nemen. De teksten op mijn website aanpassen. Ik krijg daar hulp bij van mijn coach.

Groeien als ondernemer door een goede positionering

Ik vind het fantastisch om te zien hoe de coachees die ik vorig jaar heb begeleid binnen no-time een succesvol bedrijf hebben opgebouwd. Ze haalden vrij snel een maandsalaris uit hun bedrijf. Ik vind het geweldig om ondernemers te helpen om meer groei te realiseren. Deze vragen krijg ik ook het meeste in mijn mailbox. Kun je me helpen om mijn bedrijf te laten groeien?

Ik ga mijn positionering doorvoeren op mijn website en op social media. Aan jou ook de taak om eens goed te kijken naar jouw positionering. Ben jij nog steeds de persoon die je een jaar geleden was? Ben jij gegroeid als ondernemer? Zorg dan dat jouw positionering klopt. Dan groei je nog meer als ondernemer.

Ik ben heel benieuwd of je nu aan de slag gaat met je positionering. Laat het me vooral weten. Stuur me een berichtje op Instagram. Ik denk graag met je mee als je dat leuk vindt. Mocht je nu denken: ik wil drie maanden lang keihard geholpen worden met de groei van mijn bedrijf. En ik wil een legere agenda. Stuur me dan een berichtje om te kijken of we een kennismakingsgesprek in kunnen plannen.

Deze blog is geschreven naar aanleiding van een podcast die is opgenomen. Wil je na het lezen van deze blog nog meer horen over dit onderwerp? Dan kan ik je aanraden om de podcast te luisteren. Dit kan gratis via SpotifySoundcloud, Apple Podcast en andere platformen.

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.