Waarom is investeren in jezelf en je bedrijf zo belangrijk?

De laatste jaren heb ik veel geïnvesteerd in mezelf en in mijn bedrijf. Dat is niet altijd zo geweest. Mijn waarheid was: alles is gratis te vinden op internet, dus waarom zou ik ervoor betalen? Daar denk ik nu anders over. In deze blog vertel ik je waarom investeren zo belangrijk is om te groeien op persoonlijk en zakelijk vlak.

Waarom is investeren zo belangrijk?

Mijn eerste jaren als ondernemer heb ik niet veel geïnvesteerd. Ik zocht alles wat ik wilde weten op het internet. Maar al die uren surfen op het World Wide Web kost ontzettend veel tijd. De eerste investering die ik deed was in een cursus waarbij ik in één uur net zoveel leerde als in vier à vijf dagen surfen op het internet. Een forse tijdsbesparing dus. Daarnaast vond ik het heel interessant om de online wereld en online cursussen te ontdekken.

Het volgen van een (online) cursus zorgt voor verdieping. Je duikt dieper in de materie, waardoor je het je nog meer eigen maakt. Door ervoor te betalen haal je er voor jezelf meer waarde uit.

“Those who pay, pay attention!”

Dat is echt mijn waarheid. Als je ergens voor betaalt voel je de behoefte om de waarde die je erin stopt er ook uit te halen. In het verleden heb ik eens een winactie gedaan. Degene die de cursus had gewonnen staat nog steeds op hetzelfde punt als twee jaar geleden, ze heeft nog niets met de cursus gedaan. Terwijl de cursisten die wel betaald hebben enorm gegroeid zijn.

Mijn investeringen

Mijn eerste investering was in een cursus webdesign. De cursus koste € 500 en dat vond ik toen heel veel geld. Het voelde eng om mijn geld hieraan uit te geven. Al snel leerde ik dat ik het geld er zo weer uit had. Zo’n cursus geeft echt verdieping en bespaart tijd.

Na deze cursus heb ik een tijdje geen investeringen gedaan. Ik heb vooral freelanceklussen gedaan op het gebied van webdesign en online marketing. Dit was zo succesvol dat ik steeds vaker de vraag kreeg hoe ik dat toch deed.

Ik besloot om eigen cursussen te ontwikkelen en coaching aan te bieden. Het was een nieuwe wereld voor mij, met nieuwe uitdagingen. Ik wilde op dat vlak nog meer leren en ging daarom investeren in cursussen en coaching.

Ik investeerde in de volgende cursussen en coaching:

  • Instagram Reels cursus
  • Instagram cursus
  • Law of Attraction Mastery
  • Mastermind
  • Bali Retreat

Meer weten over mijn grootste investeringen? Lees snel verder.

Investeren in jezelf en je bedrijf - Dutch Digital Nomad

Mijn grootste en meest waardevolle investeringen

Afgelopen jaar spande de kroon qua investeringen in persoonlijke ontwikkeling. Ik gaf al met al tussen de    € 13.000 en € 15.000 uit aan coaching, maar dat voelt echt als een kers op de taart. Deze investeringen waren allemaal in programma’s van mijn businesscoach Kim Munnecom.

Law of Attraction mastery: Deze cursus is een verdieping in de wet van de aantrekking. Hierdoor heb ik heel veel bereikt. Het heeft ervoor gezorgd dat ik meer in mezelf ben gaan geloven en dat ik hogere prijzen durfde te vragen voor mijn producten en diensten. Ik trek meer klanten aan en mijn 1-op-1 coaching is goed gaan lopen. Maar het allerbelangrijkste is dat ik beter in mijn vel zit. Ik word ’s ochtends wakker met een heerlijke vibe en heb ik ontzettend veel zin om aan de slag te gaan.

Mastermind: Ik wil meer leren over het inzetten van de wet van aantrekking in combinatie met het uplevellen van mijn bedrijf. Samen met elf andere ondernemers zijn we dit zes maanden lange traject aangegaan. Kim is een echt voorbeeld van een ondernemer waar ik nog veel van wil en kan leren. Ze heeft een bedrijf met tonnen omzet. Ik weet zeker dat zij mij kan helpen om mijn bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Bali Retreat: Tijdens dit retreat verdiep ik me 8 dagen lang in persoonlijke ontwikkeling in combinatie met de wet van de aantrekking. Dit wordt heel waardevol.

Het retreat zou afgelopen november plaatsvinden, maar is vanwege de geldende coronamaatregelen verplaatst naar volgend jaar. Wel hadden we als extraatje een Dutch Retreat.

Ik weet zeker dat het Bali Retreat heel waardevol wordt, omdat ik nog meer verdieping krijg op persoonlijk vlak in combinatie met de wet van de aantrekking. Ik word een betere versie van mezelf, een Grysilde 2.0. Dat merk ik nu al.

Wat levert investeren je op?

Door te investeren in jezelf en in je bedrijf groei je als mens. Alle tips en inspiratie die je krijgt worden gelijk geïmplementeerd. Je leert jezelf beter kennen en je gaat meer aantrekken wat bij je past. Sinds ik met Kim werk ben ik een betere ondernemer geworden, heb ik meer omzet en ben ik een betere versie van mezelf geworden. Door te investeren in jezelf word je een blijer mens met meer zelfvertrouwen.

Ik ben heel benieuwd of jij ook het belang van investeren inziet of denk je er heel anders over? Laat het me dan ook weten. Stuur me een DM op Instagram.

Deze blog is geschreven naar aanleiding van een podcast die is opgenomen. Wil je na het lezen van deze blog nog meer horen over dit onderwerp? Dan kan ik je aanraden om de podcast te luisteren. Dit kan gratis via SpotifySoundcloud, Apple Podcast en andere platformen.

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.