Hoe laat je jouw ultieme dromen uitkomen?

Groots dromen, we doen het allemaal. Maar om ze vervolgens uit te laten komen, moet je actie ondernemen. In deze blog deel ik waarom groots dromen zo belangrijk is, wat mijn ultieme dromen zijn en hoe je ze laat uitkomen.

Waarom groots dromen?

Groots dromen helpt bij het aanwakkeren en laten branden van jouw vuurtje. Is het jouw droom om een miljoen om te zetten met je bedrijf of droom je ervan om te investeren in vastgoed of wil je graag een wereldreis wil maken? Wat jouw drijfveer ook is, met jouw grote dromen in je achterhoofd heb je altijd zin om te gaan werken. Je weet dan precies waar je het voor doet.

Iedereen heeft grote dromen. Zit je in een burn-out, dan wil je je graag beter voelen. Heb je weinig te besteden, dan wil je graag meer geld. Woon je in een kleine woning, dan wil je verhuizen. Je kunt je dromen zo groot maken als je zelf wilt.

Als je groots durft te dromen kom je makkelijker uit je bed en weet je precies waar je het voor doet.

Mastermind

Dit onderwerp werd aangewakkerd tijdens de mastermind met mijn coach Kim Munnecom. Het eerste gedeelte stond in het teken van hoe het met iedereen ging en mijn succesvolle 5-figure lancering. Ik vond het geweldig om de dames een inkijkje te geven in mijn lancering. Je zit tenslotte ook in een mastermind om van elkaar te leren.

De tweede helft van de dag stond in het teken van de vraag: Wat is jouw ultieme droom?

Ik heb heel helder wat mijn ultieme dromen zijn. Deze deel ik graag met je in deze blog.

Mijn ultieme dromen

Wytze en ik hebben dezelfde grote dromen en doelen. We dromen er samen graag bij weg en genieten van de voorpret. En nog belangrijker: we houden elkaar scherp bij het zetten van stappen.

Onze grootste droom, voor als we later groot zijn, is het bezitten van vastgoed in het buitenland. We willen graag:

  • Een villa op Bali;
  • Een condo in Playa del Carmen of Tulum (Mexico);
  • Een appartement in New York City, de stad van onze dromen.

Een andere grote droom is een huis aan het water in Nederland. Hoeft niet groot te zijn, maar wel vrijstaand. Een huis met hoge ramen, veel lichtinval en een vrij uitzicht. We zijn beide opgegroeid in Friesland met dat fijne weidse gevoel. Dat willen we ook graag bij ons eigen huis.

Een droom die we dit jaar laten uitkomen is het kopen van een camper. Sinds kort hebben we een pup, Baijka, en op deze manier kunnen we haar ook meenemen tijdens onze lange reizen.

Naast deze fantastische dromen heb ik mezelf ook een omzetdoel gesteld. Ieder jaar wil ik mijn omzet minimaal verdubbelen. Ik geloof erin dat dit haalbaar is.

Een vraag die dan volgt is: wat kun jij doen om deze dromen te laten uitkomen.

Wat kun je doen om je ultieme dromen te bereiken?

De eerste en allerbelangrijkste stap is dat je het moet geloven. Als jij er bijvoorbeeld van droomt om dit jaar een miljoen omzet te draaien, maar je acht die kans niet heel groot, dan is die droom voor nu te groot. Als je het niet voelt, ga je het ook niet halen. Zorg ervoor dat als je een droom uitspreekt je het zelf gelooft. Je moet echt verwachten dat het gaat gebeuren.

Als je dromen hebt die je over een paar jaar ziet uitkomen, dan moet je het gaan opsplitsen. Ga kijken waar je het aankomende jaar aan kunt werken om dichter bij het realiseren van die droom te komen. Het investeren in vastgoed is voor mij een droom op de langere termijn. Maar die omzet, daar kan ik wel elk jaar aan werken.

Aan de hand daarvan ga ik kijken wat ik komend jaar mag doen om dat te bereiken. Zo maak je kleinere actiepunten.

Het mooie is dat je als je het opsplitst vandaag dus nog kunt beginnen. Mijn actiepunten voor 2021 lees je hieronder.

ultieme dromen - foto door Ohzomooi

Wat zijn mijn actiepunten voor 2021?

Ik heb afgelopen jaar al veel geëxperimenteerd in mijn bedrijf om te zien wat wel en niet werkt. Ik ontdekte hoe ik mijn e-maillijst kan laten groeien en de investering voor advertenties gelijk terugverdien.

Om mijn omzet te kunnen verdubbelen hoef ik alleen maar op te schalen. Ik kan hetzelfde blijven doen als afgelopen jaar, maar het moet op een hoger niveau.

Ik vind het ontzettend leuk om waarde te delen en ga daarom in 2021 minimaal drie podcasts per week opnemen en een vastgoed training volgen.

Om mijn bedrijf verder te laten groeien wil ik de workation op Bali  laten plaatsvinden. Door tante Corona kon deze in 2020 niet doorgaan. Het wordt een megatoffe week op Bali waarin we werken aan je bedrijf, maar ook aan je mindset en persoonlijke ontwikkeling. Het wordt levenstransformerend.

Daarnaast werk ik aan een nieuw programma dat ik eind 2021 wil lanceren. En daarnaast ga ik ook mijn freelancewerk loslaten. Dat vind ik superspannend, want dit werk zorgt nu voor een vast maandelijks inkomen en een handige buffer.

Ook wil ik een boek schrijven dat aansluit op mijn werk, de cursussen en mijn coaching. Dit gecombineerd met reisinspiratie, leuke informatie over reizen en toffe digital nomad bestemmingen. Hier kan ik het hele jaar aan werken. 😉

Op bovenstaande acties ga ik me komend jaar focussen. Zo kan ik mijn ultieme dromen laten uitkomen. Ga er eens lekker voor zitten en bekijk aan welke punten je mag werken om deze dromen en doelen te bereiken. Als je het opschrijft voelt het al een stuk haalbaarder. Ik hoef maar een paar dingen doen om mijn omzet te verdubbelen.

Hoe ga jij je ultieme dromen bereiken?

Ik wil jou de opdracht meegeven om na te gaan wat jouw ultieme droom is. Wat wil jij over 5 of 10 jaar bereikt hebben. Schrijf dit voor jezelf op. Ga vervolgens na of je kunt geloven dat dit haalbaar is. Als dat zo voelt kun je door naar de volgende stap. Anders ga je je dromen net zolang bijschaven tot je het wel voelt. Maak je droom dan iets minder groot.

Als je duidelijk hebt wat je ultieme droom is ga je jezelf de vraag stellen: wat kan ik in 2021 doen om mijn dromen te verwezenlijken?

Wat ga ik aankomend jaar doen om een stapje dichter bij mijn dromen en doelen te komen? Kijk welke acties je moet ondernemen om jouw omzetdoel te bereiken. Wat ga je veranderen? Wat mag je meer gaan doen?

Je krijgt dan een mooie actielijst. Een lijst waarbij je het gevoel krijgt dat je het gaat halen dit jaar. Je krijgt er zoveel energie, inspiratie, creativiteit en motivatie door. Het geeft je een enorm drive om aan de slag te gaan.

Dit gaat jouw jaar worden! Je gaat grote stappen zetten en toewerken naar je ultieme droom.

Ik vind het leuk als je met me deelt hoe jouw vlammetje weer brand nu je gaat werken aan jouw dromen en doelen. Dat kan door een berichtje te sturen op Instagram of deel jouw dromen en doelen met je volgers en tag mij.

Deze blog is geschreven naar aanleiding van een podcast die is opgenomen. Wil je na het lezen van deze blog nog meer horen over dit onderwerp? Dan kan ik je aanraden om de podcast te luisteren. Dit kan gratis via SpotifySoundcloud, Apple Podcast en andere platformen.

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.