Hoe maak je verkopen leuk?

Verkopen of sales wordt vaak gezien als zwaar en moeilijk. Voor mij gold dat ook. Nu weet ik: verkopen is leuk! In deze blog lees je hoe je verkopen leuker en lichter maakt.

Een kassakoopje op Koningsdag

Afgelopen week met Koningsdag wilde ik graag een leuke actie doen. We hebben nog steeds te maken met de coronamaatregelen waardoor Koningsdag niet uitbundig gevierd kon worden. Toch wilde ik iets feestelijks doen.

Ik ging bij mezelf na: wat is een leuke actie waar zowel de klant enorm mee geholpen is? En waar ik zelf blij van word. Een kortingsactie wilde ik niet doen. Dat heb ik een tijdje geleden al gedaan en wil ik voorlopig niet meer doen.

Ik besloot om mijn kassakoopje aan te bieden. Als je je aanmeldt voor een van mijn cursussen, dan krijg je bij het afrekenen een kassakoopje te zien. Dit koopje is de Roadmap naar meer sales. Een mini-cursus van negen modules en veertien lessen.

De roadmap naar meer sales

In deze cursus heb ik mijn roadmap uitgestippeld die voor meer sales zorgt. Ik leg het belang uit van een logisch productaanbod. Waar moet het productaanbod aan voldoen? En hoe maak je een converterende website en check-out pagina. Maar bijvoorbeeld ook hoe je een goede mailfunnel opzet.

In deze cursus heb je toegang tot:

  • Alle mails uit mijn mailfunnel
  • Mijn best presterende advertenties
  • Hoe je daadwerkelijk kunt adverteren op Instagram en Facebook

De Roadmap naar meer sales is voor maar €19,- aan te schaffen.

Verkopen is leuk

Dit is niet iets wat ik actief promoot en waar ik een salespagina voor heb. Ik bedacht me dat het daarom leuk zou zijn om hier een actie aan te koppelen. Ik promootte het dan ook alleen op Koningsdag.

Maar hoe maak je verkopen leuk? Een half jaar tot een jaar geleden voelde verkopen nog als zwaar. Ik had het gevoel dat ik mensen iets wilde aansmeren. Nu voelt dat helemaal niet meer zo.

Met Koningsdag had ik juist heel sterk het gevoel dat ik een aanbod moest doen. Er zijn mensen die hier nu behoefte aan hebben. Zij zijn hiermee geholpen en ik heb nu de kans om ze dit te leren. Als ik mijn training nu niet aanbied doe ik mijn klanten tekort.

Deze shift is zo mooi. Het is een geweldig gevoel. Het voelt niet meer alsof ik om geld moet leuren. Het voelt dat ik rete goede producten aanbied aan mensen die dat nodig hebben. Dat gevoel was afgelopen week zo sterk dat ik wel moest doorpakken.

Ik heb de prijs op €19,- gehouden. Het was een mooi cadeautje dat men zichzelf kon geven op Koningsdag. Er werd dan ook massaal gebruik van gemaakt. Voor mij een bevestiging dat het een goede zet was om deze minicursus aan te bieden. Er is hier echt behoefte aan en mensen willen dit van mij leren.

Zelf die shift maken? Lees verder onder de foto hoe je dat doet.

Verkopen is leuk - foto door StudioAnnemarije

Maak die shift

Als jij die shift ook maakt dan wordt het aanbieden van jouw diensten een feestje. Stel je bent een webdesigner en wilt jouw dienst aanbieden. Weet en voel heel diep van binnen dat er mensen zitten te wachten jouw aanbod. Mensen zitten met een bepaalde pijn. Hun website werkt niet lekker, of ze willen graag een compleet nieuwe website omdat de huidige totaal niet converteert. Ze hebben iemand nodig die ze daarbij helpt.

Als jij je aanbod niet doet, weten zij niet dat jij ze kan helpen. Als er iemand op straat ligt met pijn, loop je er toch ook niet omheen? Je biedt je hulp aan. Zo werkt het ook met je diensten.

Ik wilde heel graag mensen helpen die strugglen met hun sales.  Dit kon ik doen door het aanbieden van mijn online training. Doe dus een aanbod en voel je er goed bij. Weet dat je echt mensen helpt. Mensen die baat hebben bij jouw producten en diensten. Als je dit zo gaat voelen, dan wordt verkopen echt leuk. En het gaat ook een stuk makkelijker.

Verkopen is meer dan geld verdienen

Het leuke is dat ik bij het zien van al die verkopen niet dacht: wat leuk ik heb weer €19,- verdient… Nee, ik werd blij dat ik weer heel veel mensen mocht gaan helpen. Er gaat namelijk weer iemand werken aan het binnenhalen van meer sales. En dat is ook weer iemand die vertrouwen heeft in mijn producten. Op deze manier is verkopen echt leuk. Verkopen is zoveel meer dan alleen geld verdienen. Het gaat er juist om dat je nog meer mensen kunt helpen. In ruil daarvoor krijg je een vergoeding. Dat is toch fantastisch!

Deze blog is geschreven naar aanleiding van een podcast die is opgenomen. Wil je na het lezen van deze blog nog meer horen over dit onderwerp? Dan kan ik je aanraden om de podcast te luisteren. Dit kan gratis via SpotifySoundcloud, Apple Podcast en andere platformen.

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.