Hoe je weet of je iets wel of niet wilt doen?

Hoe kun je er op een snelle en leuke manier achter komen of je iets wilt? Twijfel je over investeren in een businesscoach, wel of niet uit eten, of koop ik die trui wel of niet… Gebruik deze truc en je weet wat je wilt.

Hoe weet ik of ik het moet doen?

Onlangs heb ik nieuwe programma’s gelanceerd en een succesvolle Black Friday actie gehad.

Tijdens de lancering van de Van 9 tot 5 naar vrijheid cursus en het Boost Your Business programma kreeg ik enkele vragen in mijn DM op Instagram.

Eén van mijn volgers twijfelde of ze wel of niet moest instappen. Ik adviseerde haar om het filmpje op de landingspagina van de cursus te bekijken en de uitgebreide informatie door te nemen.

Ik kan die keuze namelijk niet voor iemand maken, maar ik heb wel een hele fijne methode om te bepalen of je iets wel of niet moet doen.

bepalen wat je wilt - dutch digital nomad

Flip de coin

Een goede manier om een keuze te maken met je gevoel is ‘flip the coin’. Als je voor een keuze staat pak je een muntje. Stel: kop is ‘hell yes’ en munt is ‘nee’. Gooi het muntje in de lucht, als het op munt terecht komt, vertelt het muntje dat je het niet moet doen. Ga af op het eerste gevoel dat er in je opkomt. Baal je ervan dat het muntje bepaalt dat je het niet moet doen? Dan weet je dat je het juist wel moet doen. Je gevoel geeft namelijk aan dat je het wel wilt.

Ons hoofd bepaalt vaak wat we wel of niet moeten doen. Is het wel of niet verstandig? Maar ons gevoel zegt iets anders, daar mag je naar luisteren.

Je kunt dit ook toepassen door bijvoorbeeld twee verschillende steentjes of sleutels achter je rug te houden en er eentje te kiezen. Het gaat er vooral om dat je goed luistert naar het gevoel dat je in eerste instantie krijgt. Dit werkt niet alleen voor grote investeringen. Maar ook als je twijfelt over kleine aankopen of als je dubt over het wel of niet het afspreken met een vriendin.

Als je twijfelt, pas dan dit trucje toe en volg je gevoel. Jouw gevoel heeft het namelijk altijd bij het juiste eind.

Deze blog is geschreven naar aanleiding van een podcast die is opgenomen. Wil je na het lezen van deze blog nog meer horen over dit onderwerp? Dan kan ik je aanraden om de podcast te luisteren. Dit kan gratis via SpotifySoundcloud, Apple Podcast en andere platformen.

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.