Zo weet je dat je op de goede weg bent

In het begin van je ondernemerschap kun je soms onzeker zijn of je wel op de goede weg zit. Je vraagt je af wat je dromen en doelen zijn. Maar ook wat je wilt bereiken met je business. Het is lastig te bepalen of je op de goede weg zit. In deze blog vertel ik je hoe jij weet dat je het zo is.

Wat zijn mijn dromen en doelen?

Als je net begint kijk je vaak naar andere ondernemers. Hoe doen zij het? Aan de hand daarvan stel jij je eigen dromen en doelen op. Wat daarbij heel belangrijk is, is dat je dicht bij jezelf blijft. Wanneer je dromen en doelen van een ander overneemt is het lastig om deze te behalen. Ze komen niet vanuit je eigen gevoel.

Het is makkelijker om toe te werken naar dromen en doelen die jou passen als een warme jas. Je bent gemotiveerd en voelt waarvoor je het doet. Het pad er naartoe vormt zich makkelijker.

Signaal dat ik op de goede weg ben.

Ik krijg steeds vaker bevestiging dat ik op de goede weg ben. De bevestiging dat de dromen en doelen die ik nu heb ook écht van mij zijn. Ik zal een concreet voorbeeld geven. Eén van mijn dromen is om naar Spanje te emigreren. Ik wil graag wonen in een land waar het lekker warm is en ik veel buiten kan leven. Een mooi huisje voor Wytze en mij. En natuurlijk Baijka. Beiden willen we graag naar Spanje. Wytze houdt ook van het klimaat in Spanje. Daar heeft hij bijvoorbeeld veel minder spierklachten.

Afgelopen week kwam het binnen. Het is op dit moment mooi weer zo’n 23 à 24 graden. Daar doe ik het heel lekker op. Ik had echt een aha moment. Dit is waar ik naar toe wil werken. Dit is het (buiten) leven waar ik van droom. Zelfs grasmaaien gaf mij plezier. Terwijl ik normaal gesproken een hekel heb aan dit klusje. Zeker als het koud en nat is. Het plaatje om te emigreren naar Spanje en daar een mooi huisje op het platteland te kopen klopt gewoon.

Huis aan het water

Naast mijn droom om naar Spanje te emigreren, wil ik ook graag een huisje in Nederland hebben. Het liefste aan het water in Friesland. Laatst was ik op bezoek bij mijn opa en oma. Ze hadden een woonboot gehuurd vlakbij Sneek. Vanuit de woonboot had je zo’n mooi uitzicht over het water. Ik heb daar zo ENORM van genoten. Ik heb geen t.v. nodig. Ik kan uren over het water turen.

Tijdens dit bezoek voelde ik weer zo sterk de bevestiging dat dit echt is wat ik wil. Heel sterk voelde ik dat ik de weg ga vinden om dit te bereiken. Als je de dromen en doelen van een ander overneemt krijg je deze bevestiging niet. Je kunt dan niet het gevoel oproepen van DIT is het!

Er zijn meer manieren om te weten dat je op de goede weg zit. Lees snel verder onder de foto.

Zo weet je dat je op de goede weg bent -foto door StudioAnnemarije (2)

​Externe factoren

Zo werkt het ook in je business. Voel je dat je steeds dichterbij komt en voelt het goed waar je mee bezig bent? Externe factoren kunnen daarbij helpen. Je ontvangt bijvoorbeeld steeds vaker complimentjes dat je inspirerend en waardevol bent of je ziet dat je sales flink groeit. Dit zijn externe factoren die eraan bijdragen dat jij de bevestiging krijgt dat je op de goede weg zit. Pak die energie.

Hoe tof is het als iemand geld gespaard heeft om in jouw training te stappen? Omdat je iemand zo inspireert en ze van jou willen leren. Dat zijn externe factoren waar je van aan gaat.

Externe factoren komen misschien niet uit jezelf, maar is wel een vorm van bevestiging. Je krijgt een sterker gevoel dat jij je dromen en doelen kunt bereiken.

Het proces moet leuk zijn

Zorg ervoor dat het proces leuk is. Soms kan het langer duren om je dromen en doelen te bereiken. Vind je dat dan erg? Dat zou het niet moeten zijn. Het hele proces moet leuk zijn. Niet alleen de eindbestemming is leuk, maar ook de reis er naartoe.

Ga die reis aan en maak het leuk. Van iedere stap leer je.

Go with the flow

Een andere vorm van bevestiging is dat je heerlijk in de flow zit. Alles gaat je makkelijk af en kost geen energie en moeite. Het kan zijn dat je werkzaamheden hebt die wel veel tijd in beslag nemen. In die zin kost het je energie. Als het niet aanvoelt als werken en het voelt lekker dan weet je dat je goed bezig bent.

Het gevoel dat de tijd voorbij vliegt. Je lekker in je energie zit. Dat zijn voor mij tekenen dat ik op de goede weg zit. Dat ik de juiste dromen en doelen heb gesteld.

Gastles verzorgen

Ik kreeg een mailtje van een oud-collega. De baan waar ik in loondienst was. Dit was een stage tijdens mijn MBO opleiding toerisme. Deze opleiding heb ik in twee jaar afgerond in plaats van vier jaar. De opleiding was op MBO niveau, terwijl ik HBO niveau had. Ik heb de opleiding daarom versneld gedaan. Deze opleiding heeft mij gevraagd om een gastles te verzorgen in het voorjaar van 2022.

Super tof natuurlijk. Ik had heel graag iemand zoals ik tijdens de opleiding gehad die mij kon vertellen wat er allemaal mogelijk is binnen het ondernemerschap. Hoe je je dromen kunt nastreven en je mooiste leven kunt leiden. Dit is een voorbeeld van iets tofs dat op mijn pad is gekomen.

Ik ben ervan overtuigd dat dit soort dingen niet op je pad komen als je niet lekker in je vel zit. Als je de goede energie hebt, trek je ook fijne dingen aan. Ik kreeg zelfs een bericht binnen met de vraag of ik een lezing wil geven over het motiveren van werknemers. Zowel in hun vrije tijd als op kantoor. Fantastisch toch dat dit soort dingen op je pad komen?

Op de goede weg

Je weet dus dat je op de goede weg bent als:

  1. Het goed voelt en je hiervoor bevestiging krijgt.
  2. Er externe factoren zijn die het bevestigen.
  3. Het proces leuk is.
  4. Je werkt vanuit een flow.

Ik ben benieuwd of jij op de goede weg bent. Laat het me weten door een berichtje te sturen via Instagram.

Hoe tof is het als we allemaal ons mooiste leven kunnen leiden?

Deze blog is geschreven naar aanleiding van een podcast die is opgenomen. Wil je na het lezen van deze blog nog meer horen over dit onderwerp? Dan kan ik je aanraden om de podcast te luisteren. Dit kan gratis via SpotifySoundcloud, Apple Podcast en andere platformen.

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.