De productiviteitshack voor als je vrij wilt nemen

​Afgelopen week heb ik een driedaags coachingsretreat gehad, het Dutch Retreat. Dit retreat werd georganiseerd door Kim Munnecom. Ter compensatie omdat we tot twee keer toe het Bali Retreat moesten uitstellen. Meer over het eerste retreat lees je in mijn blog Mijn “biggest takeaways” uit het dutch retreat.

Als je drie dagen intensief gecoacht wordt, is het wel fijn dat je bedrijf doorloopt. Het is slim om dan vooruit te werken. In deze blog deel ik mijn productiviteitshack met je.

Mijn productiviteitshack

Wanneer je ervoor kies om een paar dagen niet met je business bezig te zijn is het belangrijk om vooruit te werken. Ik wil me volledig kunnen focussen op die coaching en niet bezig te zijn met werk gerelateerde zaken. Ik neem mijn laptop wel mee. Voor de zekerheid, maar ik ben van plan deze niet op en te klappen.

Vooruitwerken doe ik niet alleen als ik er een paar dagen niet ben. Ik vind het sowieso fijn om te doen. Mijn tip is om je werkzaamheden in te delen in batches. Bijvoorbeeld het inplannen van Instagram posts. Ik doe er niet eentje, maar plan ze gelijk voor de hele week in. Ik hoef er dan maar één keer per week voor te gaan zitten.

Hetzelfde geldt voor mijn e-mails. Eén keer per week verstuur ik een mail naar mijn reguliere lijst. Dit zijn mensen die via een salesfunnel zijn binnengekomen. Het is niet dat ik op een vast moment per week hiervoor ga zitten. Ik doe het als ik creativiteit en inspiratie voel. Tijdens een lancering is dat net zo. Dan moeten er wel zes of zeven e-mails in totaal gestuurd worden. Ik schrijf deze e-mails niet op de dag zelf. Ik zorg ervoor dat deze al klaar staan.

Vaak neem ik drie podcasts in één keer op. Deze plan ik vervolgens in op maandag, woensdag en vrijdag. Heb ik door de week inspiratie voor een podcast dan schrijf ik dat op of stuur ik mezelf een berichtje in de WhatsApp groep die ik voor mezelf heb aangemaakt. Zo kan ik het altijd teruglezen of luisteren.

Op deze manier werken bespaart me veel tijd. Als ik namelijk één podcast opneem en vervolgens weer naar een nieuwe taak overstap, dan moet ik daar eerst weer inkomen. Als ik meerdere podcasts achter elkaar opneem zit ik in een flow. Je hoeft op deze manier niet iedere dag iets nieuws te bedenken voor bijvoorbeeld je social media kanalen of podcast.

Op deze manier kan ik er met een gerust hart een paar dagen tussenuit. Ik batch mijn werk en heb al content voor de hele week. Ik hoef dus de andere dagen niet te werken. Op deze manier ben ik ook gefocust met mijn werkzaamheden bezig. Het werkt voor mij echt heel goed.

Benieuwd hoe een dag eruitziet als ik gefocust werk? Lees verder onder de foto.

Productiviteit - Foto door StudioAnnemarije(2)

Hoe pak ik dat aan?

Wanneer ik vooruitwerk omdat ik een paar dagen weg ga, werk ik met focusblokken. Het liefste sta ik ’s ochtends vroeg op. Ik start dan rond zeven uur met werken. En begin met het wegwerken van de mailtjes in mijn inboxen. Ik heb er een stuk of vijf.

Daarna ga ik verder met mijn e-mailmarketing. Bijvoorbeeld het nalopen van mijn automatisering, versturen van aftersales e-mails naar mijn adverteerders, een nieuwsbrief schrijven voor mijn reguliere mailinglijst en het opschonen van mijn lijsten. Deze vier taken voer ik uit in hetzelfde programma. Deze werkzaamheden doe ik dus achter elkaar. Ik sluit me dan echt af en ben alleen bezig met e-mailmarketing.

Vervolgens ga ik door naar de volgende taak. Op deze manier schiet mijn productiviteit omhoog. Heb jij dit nog niet geprobeerd? Dan zou ik deze productiviteitshack zeker eens uitproberen. Het geeft heel veel rust. Volgende week gaan we op vakantie naar Lissabon voor zeven dagen. Ik zorg ervoor dat ik vooruitwerk zodat ik echt kan genieten van mijn vakantie.

Ik neem dit keer mijn laptop niet mee. Ik wil echt vakantie vieren. Doordat ik vooruit werk, zorg ik ervoor dat alles binnen mijn bedrijf doorloopt. Zo kan ik op vakantie zonder dat ik hoef te werken. Voordat ik vertrek heb ik mijn e-mailmarketing klaarstaan en Instagram posts ingepland. Stories kan ik maken terwijl ik geniet van het mooie Lissabon.

Ik hoop je geïnspireerd te hebben. Ga het eens uitproberen om te werken in batches. Laat me vooral weten of je iets aan deze productiviteit tip hebt. Stuur me gerust een DM op Instagram.

​Deze blog is geschreven naar aanleiding van een podcast die is opgenomen. Wil je na het lezen van deze blog nog meer horen over dit onderwerp? Dan kan ik je aanraden om de podcast te luisteren. Dit kan gratis via SpotifySoundcloud, Apple Podcast en andere platformen.

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.