Leven als luxepaardje zonder spaarrekening

Droom jij ook van een leven als luxepaardje, maar heb je geen dikke spaarrekening? In deze blog vertel ik je over hoe mijn leven eruitziet, zonder goedgevulde spaarrekening.

Tijdens het Dutch retreat kwam ik erachter dat mijn moneymindset verschilt van anderen. Ik voel me heel relaxed over geld en investeer graag in mezelf. In tegenstelling tot de andere deelnemers van het retreat. Ik heb in mijn ogen een goede mix van moneymindset en zelfliefde.

Uitzonderlijke levensstijl

Ik trakteer mezelf graag op bijvoorbeeld een luxe etentje of door businessclass te vliegen. Dat doe ik zonder dikke spaarrekening. Ik gun het mezelf. Ik leef nu, ik ben nog jong en ik wil alles uit het leven halen. Voor mij heeft een spaarrekening geen prioriteit. Ik doe waar ik blij van word.

Ik ben altijd al dol geweest op geld uitgeven. Van huis uit kreeg ik mee dat ik geld opzij moest zetten en dat ik met de rest wat leuks mocht doen. Dat vond ik toen prima.

Toen ik ging samenwonen met Wytze veranderde dat. Ik wilde graag reizen, hij ook. Als ik € 800,- op mijn spaarrekening had staan, boekte ik gerust een vliegticket van € 600,-. Hoe ik het hotel of appartement ging betalen zag ik later wel. Ik geloofde er altijd in dat het geld wel komt en dat alles op zijn pootjes terecht komt.

Dat is ook altijd zo geweest. Ik voelde nooit een angst van tekort.

Blut en toch financieel vrij

Na onze reizen kwamen we vaak blut terug, maar ik leende niet van anderen. Mijn overtuiging is dat ik goed voor mezelf kan zorgen. Rood staan vond ik geen probleem, er komt wel weer geld.

Het is mijn waarheid dat er altijd ergens geld vandaan komt. Ik voel me financieel vrij zonder dat ik tonnen verdien. Ik leef mijn mooiste leven.

Ik gun iedereen deze mindset, maar weet dat het niet voor iedereen is weggelegd.

Je kunt niet van de ene op de andere dag je moneymindset veranderen. Het is belangrijk dat je kleine stapjes zet. Vaak ben je opgevoed met overtuigingen zoals:

  • Geld groeit me niet op de rug.
  • We hebben geen geldboom in de tuin.
  • Je moet hard werken voor je geld.
  • Je moet altijd iets achter de hand houden.
  • Je moet sparen.

Als je met deze overtuigingen bent opgevoed is het lastiger om je financieel vrij te voelen en makkelijk geld uit te geven.

Meer tips over het veranderen van je moneymindset vind je hieronder.

Leven als luxepaardje - foto door StudioPhylicia

Dit doe ik nooit

Ik leen geen geld van anderen, het enige moment dat ik geld heb geleend was tijdens mijn studie. Daarnaast betaal ik ook nooit in termijnen.

Door ervoor te zorgen dat ik gelijk betaal, voel ik de pijn van de uitgave maar één keer. Pijn in combinatie met geld is niet fijn. Als je in termijnen betaalt, voel je het iedere maand weer. Je ervaart dan een negatieve emotie. Dat is funest voor een positieve moneymindset. Door het bedrag in één keer te betalen weet je dat er daarna alleen nog maar geld binnenkomt.

Wil je makkelijker en vrijer worden met geld, betaal dan in één keer. Bij een grote uitgave zie en voel je de waarde van de investering.

De energie die ik voelde toen ik investeerde in het Bali retreat was geweldig. Ik had er zoveel zin in, ook al was het een groot bedrag. Ik heb nu echt iets om naar uit te kijken. Omdat ik het geld al heb uitgegeven voelt het als een cadeautje als ik straks vertrek naar Bali. Net of het dan gratis is.

Hoe kan het dat je je zo relaxed voelt bij het uitgeven van geld?

Tijdens het Dutch retreat werd me die vraag gesteld. Ik wist toen het antwoord niet, maar inmiddels wel.

Ik heb een hele veilige opvoeding gehad rondom geld. Er waren geen uitschieters en er was altijd voldoende. Ik heb er geen vies of naar gevoel bij. We gingen jaarlijks minstens twee keer op vakantie, waarvan één keer naar het buitenland. Vanaf mijn veertiende had ik mijn eigen inkomen.

Er is me nooit verteld dat ik voorzichtig moest doen met geld. Hierdoor heb ik er geen negatief gevoel over en durf ik te investeren. Ik trakteer mezelf graag op mooie dingen, zoals businessclass vliegen.

De eerste keer dat we businessclass vlogen was in 2019 toen we naar Bali gingen. We kregen de mogelijkheid om onze tickets te upgraden van economyclass naar businessclass. Als je dat eenmaal hebt ervaren wil je nooit meer anders.

Vastgoed in het buitenland

Inmiddels zijn we wel gestart met sparen. Wytze en ik hebben dezelfde dromen en doelen. Eentje daarvan is om eind volgend jaar vastgoed te kopen in het buitenland. Een condo in Mexico of een villa op Bali. Sparen heeft nu wel prioriteit.

Ik voel me in ieder geval super vrij en rijk. Ik kan met mijn geld doen wat ik wil. Dat voelt echt fantastisch!

Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd. Al is het maar dat je oké bent met je huidige geldsituatie. Alles wat je doet komt ergens vandaan. Uit je opvoeding of je omgeving. Je mag er oké mee zijn, maar je mag het ook veranderen. Aan jou de keuze.

Deze blog is geschreven naar aanleiding van een podcast die is opgenomen. Wil je na het lezen van deze blog nog meer horen over dit onderwerp? Dan kan ik je aanraden om de podcast te luisteren. Dit kan gratis via Spotify, Soundcloud, Apple Podcast en andere platformen.

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.