Waarom is personal branding zo belangrijk?

Als je begint met online ondernemen, dan is het superbelangrijk om aan je personal branding te werken. Mensen kopen geen product of dienst, maar een samenwerking met een persoon. Personal branding is heel belangrijk bij dit onderdeel. Waarom dit zo belangrijk is lees je in deze blog.

Wat is personal branding?

Je kunt personal branding op verschillende manieren interpreteren. Waar personal brand ten eerste voor staat is dat jij jezelf laat zien. Het woord zegt het al: personal. Jij bent het gezicht achter jouw bedrijf, met jou gaan mensen samenwerken. Laat jezelf dus zien.

Zelf ben ik begonnen met een Instagram account. Ik liet veel mooie reisfoto’s zien op mijn account met sterke content. Alleen de foto die erbij stond was niets zeggend, omdat ik er zelf niet op stond. Alleen mooie plaatjes van mijn reisbestemming. Het heeft wel even geduurd voordat ik mezelf echt liet zien.

Voor het eerst op camera

In 2019 hebben we veel gereisd. We woonden een paar maanden in Bali, Bangkok en New York. Ik maakte al eerder een overzicht met de tofste werkplekken die we daar hebben gehad.  Tijdens die reis heb ik mezelf nog niet veel laten zien. Totdat ik het interview dat we deden voor Linda reizen wilde delen op Instagram.

Nu moest ik mezelf wel laten zien. Ik heb het eerst nog een paar keer overgedaan en durfde Instagram een tijdje niet te openen. Bang voor de reacties. Het was echt super spannend. Nu doe ik niet anders en vind ik het de normaalste zaak van de wereld. Het maakt mij bijvoorbeeld niet uit of ik mijn haar wel of niet heb gedaan.

Dit onderdeel van personal branding gaat erover dat mensen de echte jij gaan zien. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent. Juist niet. Doordat mensen je nu leren kennen ontstaat er een klik. Laat zien wat je in je dagelijks leven doet. Wanneer je de hond uitlaat of gaat sporten. Op deze manier laat je zien waar je om geeft. Mensen haken daarop aan.

Dit stuk personal branding is ideaal om te laten zien op Instagram. Ben jij gek op verschillende soorten bier? Deel daarover. Een ander die dat ziet en daar ook van houdt zal nog meer een connectie met je voelen. Meer dan bij de ondernemer die daar niets over deelt.

Maar het moet wel in balans zijn. Meer daarover lees je onder de foto.

Personal branding - foto door StudioAnnemarije

Balans

Het is wel belangrijk om een goede balans te hebben. Deel niet alleen maar persoonlijke dingen met je volgers. Laat ook zien wie je bent als ondernemer. Waar je bedrijf voor staat en waar je de ander mee kan helpen. Het gaat bij mij voornamelijk over business en tussendoor wat over de hond, sporten of uit eten gaan.

Dat is het mooie van personal branding. Jouw volgers gaan een bepaalde klik met je voelen die ze anders niet hadden gevoeld.

Personal branding is meer dan een huisstijl

Personal branding gaat dus niet alleen om je huisstijl. Personal branding is jouw identiteit. Het laat zien wie jij persoonlijk bent. Een huisstijl is meer het merk (brand) en jij bent het personal stuk. Je geeft als het ware een kijkje in je leven. Zo trek je jouw ideale klant aan. Mensen die geen klik voelen met jouw persoonlijke stuk haken vanzelf af. Dat is fijn, op deze manier heb jij alleen klanten die bij jou passen.

Ik wil alleen werken met klanten die echt van mij willen leren. Als ze die klik hebben, leren ze het meeste tijdens mijn trainingen. Ze voelen echt dat ik ze kan helpen met het opschalen van hun bedrijf.

Als jij niets met reizen hebt en een echt kattenmens bent, dan zal je die klik met mij waarschijnlijk niet voelen. Ik heb echt een passie voor reizen en avontuur. Ik ben dol op mijn hond en vind het heerlijk om buiten te zijn. Daarnaast hou ik van luxe etentjes en vliegen we graag businessclass. Hou jij hier wel van? Grote kans dat we een match zijn. Jij voelt die klik en zal sneller instappen in een cursus van mij.

Ik hoop dat je inziet hoe belangrijk personal branding is. Heb je nog vragen of wil je iets over deze blog delen? Stuur me een berichtje op Instagram.

Deze blog is geschreven naar aanleiding van een podcast die is opgenomen. Wil je na het lezen van deze blog nog meer horen over dit onderwerp? Dan kan ik je aanraden om de podcast te luisteren. Dit kan gratis via SpotifySoundcloud, Apple Podcast en andere platformen.

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.