Digital nomad bestemming Lissabon; waarom deze stad een hotspot is

Digital Nomad bestemming Lissabon 

De winter is nog niets eens begonnen  en velen van ons kunnen alleen nog maar dromen over zonnige vakantiebestemmingen. Als flexibele digital nomad daarentegen kun je beslissen om de grauwe dagen totaal over te slaan en bijvoorbeeld te vertrekken naar Portugal. Het land van het zonnige weer, surfen, natuur en cultuur en natuurlijk het heerlijke eten. Vooral de hoofdstad Lissabon is een ideale bestemming voor digital nomads. Lees verder om te ontdekken waarom het een prima idee zou zijn om een tijdje in Lissabon te vertoeven.

Het eten in ‘digital nomad bestemming Lissabon’

Eten is belangrijk deel van de Portugese cultuur en in de hoofdstad kan je natuurlijk proeven van alle smaken die de regio te bieden heeft. Zo is in de wijk Belem het gelijknamige Portugese gebakje ‘Pastel de Belem’ (ook wel bekend als Pastel de Nata) in originele vorm te verkrijgen. Of neem eens een kijkje in Lissabons eigen foodhallen: Mercado da Ribeira, wat een iets hippere en nieuwe plek is om te eten. Naast deze hotspot vind je ook een traditionele markt op Avenida 24 de Julho. De prijzen zijn ook heel fijn: uit eten kost niet heel veel meer dan koken en daarom eten ook de locals vaak genoeg buiten de deur. Op veel plekken kun je ‘prato do dia’ (een voordelig dagmenu) bestellen voor onder een tientje. Lokale specialiteiten zijn vele vlees- en visgerechten, met name de inktvis uit de oven schijn je niet te kunnen missen. 

Het drinken in ‘digital nomad hotspot Lissabon’

Portugal staat bekend om zijn koffiecultuur. Hier drinken ze geen slappe bakkies, maar sterke cafeïne shots geven hier de toon aan. Het kopje koffie dat het meest wordt gedronken is ‘Bica’, wat ongeveer gelijk staat aan een espresso. Schrik niet van de rekening: die valt namelijk belachelijk laag uit. Voor een koffie betaal je ongeveer tussen de 60 cent en een euro. Daarnaast is Portugal een belangrijke Europese wijnproducent met drie wijnstreken in de buurt van Lissabon: Colares, Bucelas en Setubal. Wanneer je de drankkaart voor je neus hebt en een van die drie namen spot, weet je dat je goed zit. Daarnaast mag je natuurlijk ook de port en de sangria niet vergeten!

Digital nomad bestemming Lissabon is heel betaalbaar

Zoals hierboven al twee keer is vermeld, hoef je geen bakken met geld uit te geven om rond te komen in Lissabon. Ten eerste is een vliegticket vanaf Nederland naar de Portugese hoofdstad voor minder dan 100 euro in het laagseizoen te bemachtigen. Wil je liever een klimaatvriendelijke optie: check dan eens de trein opties via Interrail. Vooral voor jongeren kunnen de prijzen voordelig uitpakken en je kunt onderweg meerdere stops maken. Zoals hierboven al genoemd, kun je in Portugal zeer voordelig uit eten in vergelijking met Nederland, waar je al gauw aan de 30 euro komt voor een avondje uiteten. Brood, groente en fruit zijn niet duur en vooral op de markt kun je producten voor kleinere prijsjes scoren. Een appartementje huren is vooral in de zomermaanden wat duurder, maar de rest van het jaar zijn de huurprijzen zeer betaalbaar. In het laagseizoen kun je een appartement krijgen tussen de €200 en €400 per maand, afhankelijk van je wensen natuurlijk. In het hoogseizoen zou je ook nog kunnen kiezen om te kamperen.

Wil je meer tips over het vinden van huisvesting op je nieuwe bestemming? Lees dan hier alle tips voor het vinden van een huis in bijvoorbeeld digital nomad bestemming Lissabon.

Flexplekken voor digital nomads

Als digital nomad is een fijne werkplek onmisbaar. Bij Mercado da Ribeira kun je niet alleen terecht voor lekker eten: in dezelfde hal vind je ook ‘Second Home Lisboa’. Het is een werkplek als geen ander: er zijn meer dan 1000 planten te vinden die als scheidingsmuren dienen, geluid absorberen en natuurlijk zorgen ze ook voor een super leuk uitzicht en frisse lucht. Op een hogere verdieping zijn ook een bibliotheek, vergaderruimtes en een café te vinden, waar je in de avonduren kunt komen borrelen en live muziek kunt komen luisteren. Kortom: ideaal!

Zon en activiteiten

Een dikke plus van Lissabon is natuurlijke de zon. In de wintermaanden is de gemiddelde temperatuur een zachte 15 graden. En door het fijne klimaat kun je het gehele jaar genieten van buitenactiviteiten. Met de zee nabij kun je genieten van allerlei soorten watersporten, van surfen tot vissen, kajakken, duiken en snorkelen: je kan je geluk niet op! Daarnaast mag je de historie en cultuur van de stad niet vergeten. Je kunt de stad per fiets of gewoon te voet prima verkennen. Stadswandelingen zullen je niet snel gaan vervelen; er is namelijk ontzettend veel te ontdekken in het historische Lissabon. En dat alles met een heerlijk lentebriesje en de zon het gehele jaar door… wat wil een mens nog meer? 😉

Krijg jij nu ook spontaan zin om een trip naar Lissabon te boeken? Of heb je nog andere bestemmingen die mede digital nomads niet mogen overslaan? Deel ze gerust in de Facebookcommunity.

Wil je graag meer reizen, maar weet je niet hoe je moet combineren met werk en geld verdienen? Misschien kan de digital nomad introductiecursus je op weg helpen.

Geschreven door: Noah Vink

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.