Hoog maandinkomen: hoe ik in één maand €14.147,- verdiende

Er ligt genoeg geld voor het oprapen

Het leven van een Digital Nomad kan onzekerheden met zich meebrengen en al helemaal op het gebied van inkomen. Want wat als je nu geen nieuwe klant kunt binnenhalen of wat als je maandinkomen ontzettend tegenvalt? Iedere ZZP’er of Digital Nomad zal tegen deze onzekerheden aanlopen en al helemaal in het begin van je carrière. Maar ik blijf erbij: er ligt genoeg geld voor het oprapen!

Je moet het alleen ‘even’ weten te vinden 😉

Bovendien is het heus niet zo dat alleen de ambtenaren met goede functies veel geld kunnen verdienen. Jij kunt dat ook! Sterker nog, je kunt veel meer dan hun verdienen. En zelfs gewoon vanachter je eigen laptop, ergens in een tropisch oord! SCORE!

Daarnaast ga ik je in deze blog vertellen hoe ik het voor elkaar heb gekregen om in één maand tijd €14.147,- (netto!) te verdienen, terwijl ik nog maar een paar maanden aan het werk was als Digital Nomad.

Werk dat goed verdient

Je vraagt je waarschijnlijk af wat voor werk ik heb uitgevoerd en hoeveel uur ik daar wel niet aan heb besteed om tot een 5-cijferig maandinkomen te komen. Logische vragen!

In dit geval heb ik een fulltime maand gewerkt (36 uur per week), in tegenstelling tot de rustigere weken die ik normaal gesproken hanteer. Maar soms moet je even geld binnenharken, toch?! En zeg nou zelf, met dit maandinkomen kan ik weer even vooruit.

In de afgelopen maand heb ik aan twee verschillende projecten gewerkt. Vertalen en website design. Ik heb 8 uren besteed aan website design en de rest van de tijd aan een ontzettend grote vertaalopdracht. Dus hetgeen ik heb verdiend met webdesign was in deze maand eigenlijk een extraatje en het vertalen was in dit geval werk dat goed verdient.

Goed betaald werk vinden

De volgende vraag die je waarschijnlijk te binnen schiet zal iets in de trant zijn van “Waar heb je dat vertaalproject gevonden?” of “Waar kan ik goed betaald online werk vinden?”.

Via Facebook heb ik de web design klus gevonden. Je zult verbaasd zijn hoeveel werk je via Facebook binnen kunt halen! Wil je daar meer over weten? Ik vertel je er alles over in in de Fulltime Reizen & Online Werken Cursus.

De gigantische vertaalklus van 1.3 miljoen woorden heb ik binnengehaald via een freelance platform. Dit is altijd mijn go-to-source voor vertaalopdrachten. Wil je weten welke platformen mijn favoriet zijn en waar ik altijd snel op werd aangenomen? Je leert er alles over in de Fulltime Reizen & Online Werken Cursus.

Keihard werken? 0% stress?

Daarnaast hoeft een hoog maandinkomen verdienen niet te betekenen dat je non-stop achter je laptop zit of dat je na de maand werken bekaf bent. Sterker nog, aan het einde van de maand voelde ik me top!

Ik kon zelf bepalen waar ik aan het werk ging. Zo heb ik een paar dagen gewerkt bij Zoku Amsterdam, een hele chille plek om lekker aan de slag te gaan (I’ve got pictures to prove it!).

Daarnaast kun je je werkdag indelen zoals je dat zelf wilt. Zelf ben ik altijd een groot fan van sporten in de middag (omdat het dan lekker rustig is in de gym, #yay!) en ’s ochtends vroeg beginnen.

Ik begin vaak om 8.00 uur met werken en werk door tot een uurtje of 12.00 (met tussendoor een moment voor ontbijt terwijl ik even Netflix aanzet). Daarna is het tijd voor een lunchpauze van een half uurtje, dan ga ik nog even 2 uurtjes werken en vervolgens stap ik in de auto, op naar de sportschool. Op de namiddag doe ik waar ik zin in heb en na het eten ga ik het laatste uurtje werk verzetten. Een ideale dagindeling voor mij, 0% stress!

Maandinkomen van 5 cijfers, wat zal ik ermee doen?

Deels investeren, deels gebruiken voor de rekeningen en deels opzij zetten voor later. Dat laatste klinkt misschien vrij suf, maar zoals ik in het begin van de blog aangaf: het leven van een Digital Nomad kent onzekerheden. Voor hetzelfde geval heb je het de komende tijd wat rustiger qua werk en dan is het natuurlijk erg fijn als je wat geld achter de hand hebt.

Wil jij ook een hoog maandinkomen genereren als Digital Nomad?

Klinkt allemaal niet zo moeilijk toch? Wil je toch nog wat hulp hebben bij jouw eerste stappen als Digital Nomad? Bekijk dan alle cursussen die ik aanbied in de Dutch Digital Nomad Academy.

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.