Geld verdienen met deze 5 inkomstenbronnen

Toen ik begon met online ondernemen had ik één vorm qua inkomstenbron. Nu heb ik er vijf. Het is ontzettend handig om meerdere inkomstenbronnen te hebben. In deze blog vertel ik je op welke 5 manieren ik inkomen binnenkrijg.

Inkomstenbron 1 – Actieve inkomstenbron

Ik begon met alleen een actieve inkomstenbron. Bij een actieve inkomstenbron ontvang je geld in ruil voor de werkzaamheden die je uitvoert. Ik werkte als online marketeer, webdesigner en deed een aantal vertaalklussen.

Een nadeel van deze inkomstenstroom is dat je geen geld krijgt als je niet werkt. Ik maak nog steeds gebruik van deze actieve inkomstenbron, maar wel veel minder dan voorheen. Ik doe af en toe nog eens een vertaalklus. Ik besteed ongeveer drie uur per week aan vertaalklussen. Dat doe ik alleen nog voor grote internationale bedrijven waar ik een samenwerking mee heb.

Inkomstenbron 2 -Semi passieve inkomstenbron

Naast mijn actieve inkomstenbron heb ik ook een semi passieve inkomstenbron. Dat zijn mijn online cursussen. Je tijd zit vooral in het maken van de cursus. En als deze staat in het maken van een salesfunnel met een gratis weggever. Je zorgt ervoor dat deze zo goed is dat je aan de lopende band klanten binnenhaalt.

Als je cursus klaar is en er hangt een salesfunnel aan, kun je je werkuren terugschroeven. Je bent nooit helemaal klaar met een online cursus. Je blijft optimaliseren. En soms heeft een cursus een update nodig. Vandaar de term semi passief. Maar het is wel een manier van geld verdienen waar je niet veel voor hoeft te doen als het eenmaal staat.

Inkomstenbron 3 -Inkomen via affiliates

Naast actieve en passieve inkomsten heb ik ook inkomsten uit affiliates. Ik ben zelf ook een affiliate bedrijf. Mensen kunnen een commissie verdienen als ze één van mijn cursussen promoten. Lijkt je dit wat? Meld je dan bij mij aan als affiliate partner.

Zelf ben ik ook affiliate partner van andere bedrijven. Bedrijven die online cursussen verkopen, maar ook bedrijven waar ik diensten afneem. Ik ontvang een commissie voor iedere keer dat mensen op mijn persoonlijke affiliatelink klikken. Het kost de klant niets extra’s, maar ik verdien er wel wat mee.

Bedrijven waar ik affiliatepartner voor ben zijn:

  • Mailblue, het e-maimarketingprogramma dat ik gebruik. Hier kun je onder andere je salesfunnels onderbrengen.
  • Divi, het WordPress thema waar ik al jaren mee werk. Ik ben een groot fan van dit thema.
  • Plug&Pay, het softwareprogramma waar ik mijn checkout pagina’s in maak.
  • Huddle, mijn online academy draait via dit softwareprogramma.

Op deze manier kun je, als je regelmatig je affiliatelinks deelt, een leuk inkomen verdienen. Zelf zit ik op dit moment op een paar honderd euro per maand. Ik ben er niet heel actief mee. Ik benoem het wel in mijn online cursussen. Als ik uitleg over salesfunnels zet ik een linkje in de beschrijving van de betreffende les.

Benieuwd naar mijn andere inkomstenbronnen? Lees snel verder onder de foto.

Inkomstenbronnen - foto door Studio Annemarije

Inkomstenbron 4 – Aandelen en fondsen

Sinds een jaar beleg in aandelen en fondsen. Hiervoor gebruik ik een hele handige app, Peaks. Dit is een super handige app voor beginners.

Als je bijvoorbeeld € 100,00 wilt inleggen, dan maak je een keuze uit verschillende portfolio’s. Er zijn vier verschillende mogelijkheden: mild, pittig, scherp of heet. Je kunt zelf bepalen hoe risicovol je wilt beleggen. Beleggen via Peaks is ideaal als je nog niet weet hoe je het vanaf nul zelf moet doen. Ik ontvang hier een mooi rentepercentage overheen.

Ik gebruik Peaks als mijn spaarrekening. Bij de bank ontvang je bijna geen rente meer over je spaargeld. Ik gebruik dan liever mijn Peaks rekening als spaarrekening. Daar heb je percentages van tien of vijftien procent.

Inkomstenbron 5 – Crypto

Onlangs ben ik begonnen met crypto. Ik had hier al eerder mee willen beginnen, maar het leek me zo’n ingewikkeld wereldje. Maar dat valt reuze mee. Ik heb een account aangemaakt op Bitvavo en Binance. Op deze platformen kun je crypto kopen en verkopen. Bitvavo is meer een beginnersplatform en Binance is voor de gevorderden. Ik heb mijn eerste €700,00 ingelegd. Deze heb ik verspreid over verschillende munten.

Het meeste geld heb ik ingezet op Bitcoin en Ethereum. Ook heb ik geïnvesteerd een aantal alternatieve coins. Het leuke was dat ik na een nachtje slapen zag dat mijn saldo niet meer op € 700,00 stond, maar op € 723,00.

Hoe verdien jij je geld?

Door deze verschillende inkomstenbronnen komt geld vanuit alle kanten naar je toe. Dat is niet alleen fijn voor je bankrekening, maar ook voor je moneymindset. Je hebt het gevoel dat geld van alle kanten naar je toekomt. Doordat je geld in overvloed hebt, is het ook makkelijker om met je geld om te gaan.

Stel jezelf eens de volgende vragen:

  • Welke inkomstenbronnen heb ik nu?
  • Op welke manier verdien ik nu mijn geld?
  • Wat voor een verdienmodellen heb ik?

Verdien je alleen je geld met actief werk of ook met een (semi) passief inkomen? Heb jij al inkomsten vanuit affiliatemarketing, aandelen en fondsen? Doe je al iets met crypto? Zo niet, wil je er meer mee doen?

Kijk naar de mogelijkheden voor jezelf. Kun je met jouw kennis een online cursus maken? Als dat één van je wensen is dan raad ik je de Cursus Creatie Blueprint aan. Deze cursus heb ik nu namelijk helemaal af, waardoor je de cursus gelijk van A tot Z kunt doorlopen.

Je kunt je ook gaan verdiepen in crypto of installeer de app Peaks op je telefoon. Koppel je eigen bankrekening aan Peaks en ga beleggen met je wisselgeld. Als jij bijvoorbeeld een aankoop doet van vier euro, dan rekent Peaks daar vijf euro voor. Je hebt dan één euro wisselgeld. Op deze manier gaat het om kleine bedragen en heb je niet het gevoel dat het je geld kost, maar ben je toch aan het beleggen.

Als je de app wilt downloaden, stuur mij dan een DM via Instagram. Dan ontvang je van mij een code waarmee je een startkapitaal krijgt. En ik krijg ook kapitaal van Peaks, omdat ik de code met vrienden deel.

Ga dus na welke inkomstenbronnen jij hebt. Zet een eerste stap. Installeer een app of verdiep je in crypto.

Deze blog is geschreven naar aanleiding van een podcast die is opgenomen. Wil je na het lezen van deze blog nog meer horen over dit onderwerp? Dan kan ik je aanraden om de podcast te luisteren. Dit kan gratis via SpotifySoundcloud, Apple Podcast en andere platformen.

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.