Mijn tofste werkplekken tot nu toe

In deze blog neem ik je naar mijn tofste werkplekken ter wereld. Ik behandel ze niet in volgorde van belangrijkheid, maar ik noem ze per bestemming. Eerst vertel ik over mijn favoriete werkplekken in Nederland en daarna volgen de tofste werkplekken in het buitenland. Voor 2019 woonden we nog niet in het buitenland, maar gingen we vooral veel op vakantie en ging de laptop mee. We hebben daar geen gebruik gemaakt van coworkingspaces.

Maar er is wel één werkplek die mij tijdens die vakanties is bijgebleven.

Tijdens onze rondreis met de camper in Amerika gingen we vaak wild kamperen. Eén van die plekken was op de parkeerplaats van een museum onder de Golden Gate Bridge. We hebben daar twee nachten gestaan. Het was fantastisch! Als je uit het raam keek, zag je de Golden Gate Bridge uit de mist opdoemen met op de achtergrond San Francisco. Misschien niet echt een digital nomad plek, maar wel een magische plek om te werken.

Werkplekken in Nederland

In Nederland werkte ik voornamelijk vanuit huis. Ik woonde in een klein dorp in Friesland en daar hebben ze weinig coworkingspaces en ik voelde niet de behoefte om daar ver voor te reizen. Hierdoor werd ik beperkt in mijn vrijheid omdat ik dan zoveel reistijd had.

Maar tijdens een groot project, een vertaalklus, heb ik wel op een hele toffe plek gewerkt. Voor deze vertaalklus had ik een introductie van een week in Amsterdam bij Zoku. Er hangt een hele fijne Bali vibe en alles was tot in de puntjes verzorgt. Je kunt hier een dagpas huren of een maandelijks abonnement afnemen.

Wonen en werken in het buitenland

In 2019 hebben we zeven maanden in het buitenland gewoond. Drie maanden op Bali, twee maanden in Bangkok en twee maanden in New York City.

Bali:

Op Bali huurden we eigen villa voor €800, inclusief eigen zwembad. Een perfecte werkplek waar we dagelijks een paar uur aan de slag gingen. De rest van de dag gebruikten we om te relaxen, een tocht te maken met een scooter of te zwemmen in het zwembad. De villa had airconditioning en was daarom een fijne plek om te werken.

Naast onze villa hebben we daar nog twee toffe werkplekken ontdekt, geen echte coworkingspaces, maar leuke cafeetjes.

Bumbak coffee in Kerobokan – een geweldig koffietentje waar je naast koffie ook heerlijk kon lunchen en waar ze lekkere drankjes serveerden. Hier was altijd wel plek voor ons. Ze hadden er airco en dat was heel erg fijn.

Churroseria in Umalas – een churrotentje op Bali, dat was alleen al heel bijzonder. Je kon daar ook andere lekkernijen krijgen zoals smoothiebowls, avocadotoast en andere hippe baligerechtjes. Dit tentje stond midden tussen de rijstvelden, Bali op z’n best. Er waren ook hele leuke nisjes met loungeplekken waar je heerlijk kon werken.

In de higlights op Instagram kun je de sfeer proeven van deze te gekke werkplekken op Bali.

Benieuwd naar mijn nummer 1 workspace? Lees dan snel verder.

Mijn tofste werkplekken tot nu toe - foto door Ohzomooi

Bangkok

Na Bali hebben we een maand in Nederland gewoond en werkten we thuis. Daarna hebben we twee maanden in Bangkok gewoond. Daar hebben we voornamelijk op de bovenste verdieping van ons appartement gewerkt met een mooi uitzicht op de stad. Op deze verdieping had je ook een zwembad en een gym.

We zaten in Nonthaburi, zo’n 30 tot 40 minuten van het centrum van Bangkok. Bangkok zelf was erg toeristisch en overpriced. Het gedeelte waar wij zaten kwamen weinig westerlingen. Het heerlijke eten en het shoppen was daar heel goedkoop. Vaak lieten we eten bezorgen of we gingen uit eten bij het food court. Een gerecht kostte gemiddeld € 3 en daar kreeg je zelfs nog een grote frisdrank bij.

New York City

Na weer een maandje in Nederland te zijn geweest was New York City aan de beurt. Voor ons is dit echt een droomstad en hebben daarom ook bijna niet in het appartement gewerkt. We wilden New York zien.

We hebben ons ingeschreven bij Get Croissant, een app waar je een abonnement afsluit en waarmee je bij verschillende coworkingspaces terecht kunt, over de hele wereld.

Ons nummer 1 coworkspace in New York City is:

Servcorp – deze zit op de 42e verdieping van het financial district. Bij binnenkomst voel je gelijk dat je in het financial district bent, de meeste mensen lopen in pak. Een hele ervaring als je binnenkomt op sneakers, in een spijkerbroek en leren jasje.

Als je aankomt op de 42e verdieping, weet je waarom dit zo’n fantastische plek is. Je zit ontzettend hoog en het uitzicht is adembenemend. Je hebt uitzicht over de Hudson en het Vrijheidsbeeld. Dit is echt mijn meest favoriete werkplek ever.

In New York waren er nog een paar toffe coworkingspaces die ik graag met je wil delen:

The Commons op 86th street in de Upper east side – deze coworkingspace ligt op de route naar Manhattan. Hier hebben we het meeste gewerkt, omdat deze het dichtste bij ons appartement lag. Het fijne aan de werkplek is dat deze ergonomisch is ingericht, wanneer je werkt vanuit een cafeetje heb je nog wel eens stoelen die niet zo lekker zitten. Hier hing ook een Bali vibe. Een ander voordeel waren de ruime openingstijden. We ontdekten vlak bij een restaurant met heerlijk Indisch eten. Ik zou er zo een vlucht voor boeken om daar weer te mogen eten.

The Farm Soho – was middenin Soho. Hier kon je ook heerlijk werken en daarna nog even shoppen.

Primary – zit net als Servcorp in het financial district en hier had je uitzicht op de Raging Bull op Wallstreet.

Daar was corona.

Door het coronavirus hebben we na New York niet meer in het buitenland gewoond en gewerkt.

Toch zijn we een aantal keren op vakantie geweest dit jaar. Afgelopen januari bezochten we Mexico. Daar werkte ik vooral in ons appartement. In de zomer hebben we een roadtrip gemaakt en tijdens onze vakantie in Oostenrijk heb ik een paar uur per dag gewerkt met een fantastisch uitzicht op de bergen.

Onze planning is om in december naar Mexico te gaan, hier hebben we een appartement gehuurd. Ik verwacht niet dat we veel coworkingspaces gaan bezoeken, maar vooral vanuit het appartement werken. Volgend jaar staat Bali weer op ons wensenlijstje en hopen we daar weer leuke nieuwe werkplekken te ontdekken.

Ik hoop je te hebben geïnspireerd om te laten zien hoe je als digital nomad kunt reizen en kunt werken op de meest toffe plekken ter wereld. Wil jij ook een leven vol vrijheid voor jezelf creëren? Volg één van mijn cursussen of coaching programma’s. Meer informatie vind je hier.

Deze blog is geschreven naar aanleiding van een podcast die is opgenomen. Wil je na het lezen van deze blog nog meer horen over dit onderwerp? Dan kan ik je aanraden om de podcast te luisteren. Dit kan gratis via SpotifySoundcloud, Apple Podcast en andere platformen.

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.