Minimaliseren kun je leren: minimaliseren voor digital nomads

Minimaliseren voor digital nomads

Minimalisme is momenteel nogal een trend is onze westerse samenleving. Maar vaak gaat het over hoe je kan minimaliseren binnenshuis. Voor een digital nomad is het veel belangrijker om te weten hoe je kan minimaliseren onderweg. Wanneer je je hele hebben en houwen meeneemt van plek naar plek, is het goed om te weten wat er onnodig is en wat niet. Hier aantal tips om te minimaliseren voor digital nomads! 

1. Kleding

Persoonlijk werk ik altijd beter als ik er verzorgd uit zie. En ja, daar hoort ook een werkoutfit bij. De kleren maken de man (of vrouw), toch?  Maar onderweg heb je alles behalve ruimte om al je kleding van thuis mee te nemen. Tip nummer #1 is om een goede, hoge kwaliteit backpack of koffer aan te schaffen waarin je je garderobe veilig kan opbergen. Aanrader bij een backpack: een verticale  rits aan de voorzijde van je backpack zodat je makkelijk bij je spullen kan (ook de dingen die helemaal onderin zitten). Dit zorgt voor veel meer overzicht en rust in plaats van dat je elke keer de hele inhoud van je backpack overhoop moet halen. Tip #2 is om absoluut goed te plannen welke outfits je kan meenemen. Dit hangt natuurlijk ook heel erg af van je bestemming (warm/koud) en aan de setting (zoals of je meetings hebt of als je gaat werken op kantoor of in de zon), maar wat sowieso belangrijk is, zijn multifunctionele schoenen. Een must is dat ze lekker lopen, maar dat ze ook nog een beetje acceptabel staan onder een nette outfit. Kies daarnaast voor kledingitems van hoge kwaliteit: die staan altijd mooi en kun je blijven dragen (in plaats van een laag kwaliteit shirtje dat na een keer al verwassen is). Als ondernemer is het toch fijn om er representatief uitzien, ook al ben je niet op een kantoor. Persoonlijk geeft het me absoluut een fris gevoel en m’n productiviteit schiet omhoog (in tegenstelling tot wanneer ik in mijn pyjama blijf zitten)! 

2. Digitaliseren

Een tweede tip bij het minimaliseren voor digital nomads is een vrij logische stap voor een digital nomads, maar voor de beginners onder ons zeg ik het toch: digitaliseer zoveel mogelijk. Dit is niet alleen om te minimaliseren, maar ook voor je werk een onmisbare stap. Zorg dat je digitaal bij je bankrekening kan, een Google docs hebt met al je belangrijke documenten (NIET alleen op je computer zelf) en neem ook zeker een harddrive mee voor een backup van je werk (dit is een item dat dan weer niet gecompenseerd kan worden). Investeer in een goede camera zodat je mooie foto’s kan maken in plaats van non-stop souvenirs te kopen en ook een e-reader is erg fijn om te hebben in plaats van zware boeken. Dit zijn items die je één keer aanschaft en daarna voor tijden kan gebruiken. En ze voorkomen nieuwe, onnodige aankopen.

3. Zeep

Nog even over die kleren: in plaats van extra kleren mee te nemen, neem zeep mee! Er zijn speciale, kleine, verpakkingen handwasmiddel te vinden (online of in outdoorwinkels) waarmee je makkelijk, waar je ook bent, je kleding kunt wassen. Zo zit je nooit meer zonder schone kleding en hoef je niet oneindig veel items mee te nemen. 

4. “Kun je ook zonder?”

Bij het inpakken kun je de neiging hebben om alles mee te nemen wat handig lijkt: zonnebrand, een eerste hulp kit, een zakmes en ga zo maar door. Vraag jezelf bij elk item af: ga ik dit nou echt gebruiken? Heb ik dit echt nodig? Het antwoord zal vaak ‘nee’ zijn en probeer het dan ook echt thuis te laten. Denk maar: alles wat je nog nodig blijkt te hebben, kun je altijd nog aanschaffen op de plek van bestemming. 

5. De essentie van minimalisme

Waarom ben je eigenlijk digital nomad geworden? Omdat je meer waarde hecht aan ervaringen dan aan spullen. Probeer die gedachte vast te houden tijdens het inpakken, reizen en ook vooral tijdens de verleidelijke shop tripjes op nieuwe plekken. Weinig meenemen is een kunst, maar ook weinig mee terug nemen is helemaal lastig. Voorbereiding is hier weer het halve werk. Maak een paklijst en schrappen is het sleutelwoord. Organiseer je backpack om overzicht te houden en plaats items altijd op dezelfde plek zodat je ze niet kwijtraakt. Zo voorkom je dat je onnodige dingen aanschaft onderweg en kun je extra veel genieten van je avonturen in plaats van bijzaken zoals dingen kopen 😉

Ik ben ontzettend benieuwd of jij wat met deze tips voor minimaliseren voor digital nomads gaat doen!

Geschreven door: Noah Vink

NIEUW!

Heb jij het nieuws al gehoord? Dutch Digital Nomad organiseert in 2020 tweemaal een workation naar Bali! Tijdens deze workation leer je precies wat je moet doen om succesvol je eigen bedrijf op te zetten. Lees hier meer over de workation!

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.