Mijn grootste take-aways uit het Dutch Retreat mei 2021

In de zomer van 2020 heb ik het Bali retreat geboekt bij Kim Munnecom. Het Dutch Retreat is een 3-daags coaching event met een kleine groep mede-ondernemers.  Kim is een van mijn businesscoaches. Vorig jaar kon het retreat niet doorgaan vanwege de geldende corona maatregelen. Ze organiseerde daarom in oktober 2020 een Dutch Retreat.

Afgelopen maart zouden we dan naar Bali gaan. Maar dat ging helaas weer niet door, vanwege Tante C. Daarom organiseerde Kim opnieuw een Dutch Retreat… dit keer in mei 2021. Mijn grootste take-aways van dit event lees je in deze blog.

Dag 1 – waar stond je een half jaar geleden en waar sta je nu?

De vraag die de eerste dag centraal stond was: welke groei heb je doorgemaakt het afgelopen halfjaar? Ik ga natuurlijk niet bespreken hoe het bij de anderen is geweest, maar neem je wel graag mee in mijn ontwikkeling.

Als ik kijk naar een half jaar geleden, dan zie ik een groei in zowel mijn business als op mindset vlak. Een half jaar geleden lagen de inkomsten uit mijn online cursussen rond € 800,- per maand. Ik zit nu op minimaal €3.500,-. Vaak zelfs hoger. Tijdens het vorige retreat had ik nog geen succesvolle lancering gedaan. Tenminste niet boven de € 3.000,-. Ik wist dat er meer in moest zitten.

Hierin heb ik veel mogen leren en implementeren. Nu draai ik five figure lanceringen. Business wise is dit een hele mooie ontwikkeling. Daarnaast ben ik van een eenmansbedrijf naar het werken met een team gegaan. Ik werk nu met drie freelancers. Mijn eigen freelance klussen heb helemaal losgelaten.

Ik doe nog wel in-house vertaalklussen voor een aantal grote bedrijven, omdat ik zo’n fijne samenwerking heb met deze bedrijven. Ik ben daar zo’n één à twee uur per week mee bezig. Voor nu is dat goed. Mijn plan is om aan het einde van het jaar hier ook mee te stoppen.

Afgelopen jaar heb ik veel stappen gemaakt. Vooral op het gebied van mindset. Er is zo’n duidelijk verschil met een half jaar geleden. Ik vertrouw meer op mezelf. Ik weet dat ik alles aankan en dat ik mijn dromen en doelen kan laten uitkomen.

Voordat het Dutch Retreat begon had ik mezelf al de vraag gesteld: wat is mijn reis geweest? Naast dat ik stappen heb gezet na het vorige Dutch Retreat, heb ik ook een half jaar in de Mastermind van Kim gezeten. Hierdoor heb ik ook een enorme groei doorgemaakt. Het is super waardevol dat niet alleen Kim coacht tijdens het retreat. Maar de deelnemers coachen elkaar ook. Dat maakt het nog mooier.

Wat zijn jouw struggles?

Tot de lunch waren we bezig met kijken naar hoe we gegroeid zijn in het afgelopen half jaar. Na de lunch gingen we aan de slag met de case die we de volgende dag wilden inbrengen. Dat kan bijvoorbeeld iets zijn waar je mee struggled en waar je graag dieper op in wilt gaan met de groep.

Voor mij waren er twee dingen. Voordat ik naar Limburg vertrok had ik hier al over nagedacht. Ik wilde de volgende blokkades oplossen:

 • Ik wil graag in een hogere vibe komen. Ik ben altijd tevreden. Gewoon goed, maar nooit een stapje hoger. Ik wil nog meer in dat vrijheidsgevoel stappen waar je je echt intens gelukkig voelt.
 • Ik kan mijn grote dromen en doelen helemaal omarmen en erop vertrouwen. Maar op korte termijn denk ik vaak nog in tekort. Mijn dromen komen bijvoorbeeld niet snel genoeg. Ik zie voor me dat ik tonnen omzet per jaar ga verdienen. Ik ben hard op weg naar mijn eerste ton. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Toch denk ik dan: het is er nog steeds niet. Deze tekort gedachte wil ik niet meer.

Dag 2 – droomleven

Deze begon met een visualisatie op muziek. Aan de hand van deze visualisatie beantwoorden we de volgende twee vragen:

 • Hoe ziet jouw droomleven eruit?
 • Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

We konden lekker dagdromen en vervolgens opschrijven waar we aan dachten. Welke gedachten komen naar boven?

Mijn droomleven

Echte vrijheid ervaren om te gaan en staan waar ik wil. Dat ik op reis kan gaan. Werken waar en wanneer ik wil. Genieten van lekker en gezond eten. In de natuur zijn, bewegen en de zonsondergang bekijken.

Mijn ideale dag

Tijdens mijn dagdroom zag ik mezelf met Wytze en Baijka in de camper. Op een heel mooi plek. We zaten heerlijk te eten en te kijken naar de zonsondergang. Eerder die dag hadden we lekker gewandeld in de natuur geweest. Dat is voor mij het ultieme vrijheidsgevoel. Waarbij ik overdag een uurtje kan werken. Omdat ik het leuk vind. Niet omdat het moet. Dat is voor mij echt goud waard.

Het mooie is dat ik dit leven al leidt. Het enige verschil met de visualisatie is dat ik het nog niet zo ervaar. Echt een mindset ding. Mijn mooiste leven is er al. Ik ga op reis wanneer ik wil. Ook al maakt corona het wel wat moeilijker. Een mooi inzicht dat ik mijn droomleven al leef. Ik mag me daar veel bewuster van zijn. Ik hoef niet in tekort te denken, want het mooiste wat ik wil hebben is er al. Geen gemaar dat de resultaten er nog niet zijn. Mijn ‘probleem’ was in een klap opgelost.

Een hogere vibe

We stonden die dag stil bij het stukje in een hogere vibe komen. Ik wil mezelf blijer voelen dan alleen tevreden en goed. Ik weet ook hoe ik dat voor elkaar kan krijgen:

 • Meer bewegen;
 • Meer buiten zijn;
 • Gezonder eten
 • Minder Netflixen;
 • Meer lezen;
 • Meer inspirerende podcasts luisteren.

Over het algemeen voel ik me dan nuttiger en productiever. Het voelt meer voldaan. Ik weet dat dit beter is voor me. Het enige wat ik hoef te doen is stoppen met mijn slechte gewoonten. En starten met de goede gewoonten. Ik kreeg de tip om het boek Power of Habit van Charles Duhigg te lezen. Deze heb ik gelijk besteld, zodat ik er gelijk mee aan de slag kan gaan.

Door die bewustwording kan ik mezelf weer een schop onder mijn kont geven. Het is een kwestie van een keuze maken. Als je een gewoonte wilt veranderen is dat niet moeilijk. Je hoeft alleen een keuze te maken om het wel of niet te doen. Als je deze keuze maakt hou je je er vervolgens aan.

Twijfels

Beide cases waren op dag twee al opgelost. Eén van de dames had tijdens de visualisatie een vervelende ervaring. Er kwamen twijfels over haar relatie. Dat triggerde ook iets in mij.

Wytze kampt sinds september met burn-out gerelateerde klachten. Dat uit zich in lichamelijke klachten. Ik trok me altijd veel op aan zijn energie. Maar sinds vorig jaar lukt dat niet, omdat hij veel moe is vanwege die klachten. Er komt nu veel op mijn schouders terecht. Hij kan daar niets aan doen. Dat is zijn reis. Gelukkig gaat het wel steeds beter. Doordat hij niet goed in zijn vel zit kwamen er bij mij twijfels naar boven over onze relatie. Ik had het idee dat er geen energie meer uit te halen was. Is deze relatie nog wel goed voor mij? Vind ik het nog wel fijn? Dat waren vragen die in mij opkwamen.

Ik zocht ’s avonds de Maas op om meer helderheid te krijgen wat betreft onze relatie. Ik voelde heel sterk ultieme vrijheid. Ik had echt het gevoel de hele wereld aan te kunnen. Ik had het kunnen opvatten dat ik de relatie niet nodig had. Maar ik voelde ook heel sterk dat ik die ultieme vrijheid en de avonturen die nog gaan komen met Wytze beleef. Hij moet zijn shit op orde krijgen en dan gaan we samen weer onze mooie dromen najagen. Ik heb er alle vertrouwen in.

Dit is wat het Dutch Retreat met mij doet. Er komt veel op tafel wat je onder ogen moet komen om een volgende stap te kunnen zetten. Ik heb die avond met Wytze gebeld om het met hem te delen. Er ontstond een heel mooi gesprek.

Dag 3 stond in het teken van money mindset. Een van mijn favoriete onderwerpen. Je leest er alles over onder de foto.

Dutch retreat mei 2021 - foto door studio Annemarije

Dag 3 – Moneymindset

Dag drie begon heel erg leuk. Het thema was money mindset. Dat vind ik echt een tof onderwerp. En had er daarom ook heel veel zin. Ik hou van geld en praat er makkelijk over. Er rust vaak een taboe op geld, maar ik vind het heerlijk om over te praten. De dag begon wederom met een visualisatie, een geldvisualisatie dit keer.

De visualisatie

Tijdens de visualisatie kwamen beelden en zinnen voorbij over geld. Het was een lange video van ruim negentien minuten. Vooraf waarschuwde Kim ons al dat de een het als heel positief ervaart en de ander er juist een negatieve associatie mee heeft.

Er kwamen hele mooie beelden voorbij van de natuur en mooie plekken op de wereld waardoor ik gelijk het vrijheidsgevoel kreeg. Maar ook beelden met luxe auto’s, dure interieurs en grote huizen.

Ik ging aan op de beelden van vrijheid, reizen en mooie huizen aan het water. Als ik dat zie voel ik me écht rijk vanbinnen. Die vrijheid en het reizen heb ik al in mijn leven. Misschien nog niet zoveel als ik zou willen, maar dat komt wel. Het huisje aan het water dat komt er ook. Daar geloof ik heel sterk in. Al met al een mooie realisatie.

Verder ontdekte ik dat ik met het materialistische niets heb, zoals dure auto’s of een heel groot huis. Het geld dat ik daar niet aan uitgeef kan ik stoppen in reizen en mooie kleinere huisjes. Ik hield een heel positief gevoel over aan die visualisatie.

Dat gold niet voor iedereen in de groep. Er waren een aantal die het tegenovergestelde ervaarden. Ben je benieuwd wat het met jou doet? Doe de money visualisatie dan zelf.

Het is een mooie manier om te ontdekken bij jezelf hoe je tegen geld aan kijkt. Mag je van jezelf überhaupt geld verdienen of zitten er bepaalde blokkades op? Als dat zo is, dan is het belangrijk dat je deze blokkades gaat doorbreken. Als jij op metaal vlak ergens blokkeert op het geldstuk, dan kan het niet in jouw realiteit komen. Dat is echt zonde.

Ik denk erover om een eigen geldvisualisatie te maken die helemaal met mij resoneert. Van een minuutje of tien. Zonder de beelden van dure auto’s en grote huizen. Tijdens de visualisatie realiseerde ik me dat ik alles al hebom een superrijk leven te leiden. Ik hoef niet in tekort te denken wanneer ik bijvoorbeeld maar tien deelnemers tijdens een lancering heb.

Hoe kun je 20K per maand verdienen?

Na de visualisatie deden we een brainstorm over hoe je 20K per maand kunt verdienen. Er komen hele mooie ideeën op tafel waar jezelf misschien niet bij stil staat. Voorbeelden:

 • Starten met crypto
 • Investeren in vastgoed
 • Closetsale op Marktplaats
 • Je dure auto verkopen en een goedkopere kopen
 • Je tarieven verhogen
 • Etc.

Vooral dat stukje prijzen verhogen maakte veel los bij de groep. In de groep zitten een paar dames die nog redelijk lage tarieven hanteerden. Eén van de dames had in de week van het Dutch Retreat een omzet gedraaid van € 26.000,- door twee keer een 1-op-1 traject te verkopen van €10.000,- en drie keer een groepstraject van € 2.000,-. Deze prijzen deden echt iets met de groep. Veel van de dames realiseerden zich dat ze hun prijzen ook omhoog mochten doen.

­Challenge

Aan het einde van de dag zijn we een toffe challenge aangegaan. De challenge is dat we onszelf gaan stretchen in onze business of op privé vlak. Iets waar je mega excited van wordt, maar tegelijkertijd ook kotsmisselijk. Dat betekent dat je iets gaat doen wat je eigenlijk super eng vindt.

De meeste dames kozen ervoor om hun prijzen te verhogen. Ik sta voor de volle 100% achter mijn huidige prijzen. Ik wil ze niet zomaar verhogen. De challenge voor mij wordt daarom dat ik dat ik een half jaar 1-op-1 coaching ga aanbieden. Hierbij is er max. plek voor 2 coachees per half jaar, omdat ik je alle energie en hulp wil kunnen bieden die je nodig hebt. In dit traject leer je niet alleen hoe je een online business opzet, maar ook hoe je qua mindset gigantische shifts kunt maken. 

Op strategisch vlak kan ik je ondersteunen door bijvoorbeeld:

 • Mee te kijken naar je advertenties.
 • Meekijken naar je salesfunnel.
 • Je websiteteksten controleren.
 • Feedback geven
 • En ga zo maar door…

Elke twee weken hebben we een live coachsessie. Tijdens deze sessies kijken we naar waar je staat op dat moment. Waar ik je mee kan helpen. Tegen welke struggles loop je aan? Welke belemmerende overtuigingen mogen getackeld worden? We gaan dan aan de slag met je mindset. Vaak heb je bepaalde blokkades of belemmerende overtuigingen waarmee afgerekend mag worden. Ik kijk dus echt waar de coachee op dat moment behoefte aan heeft. Er kunnen mega grote shifts gemaakt worden met zo’n traject.

Bij deelname aan mijn VIP-traject mag je ook mee op workation naar Bali. We gaan dan lekker deepdiven in mindset en ondernemerschap. Zoals Tony Robbins aangeeft kun je juist door zo intensief te werken aan je mindset en onderneming diepe doorbraken realiseren.

De prijs van het VIP-traject is dit jaar € 16.997,- excl BTW. Je krijgt tijdens dit half jaar super intensieve coaching waarbij we een hele grote mindsetshift teweeg kunnen brengen. Je kunt gebruik maken van mijn kennis en kunde. Inmiddels staat mijn salespagina live en vind je daar alle informatie over het 1-op-1 VIP-traject.

Omdat dit de eerste keer is dat ik het traject lanceer houd ik de prijs laag. Vanaf volgend jaar zal de prijs flink stijgen. Ik kies ervoor om eerst maximaal 2 personen te helpen en ze full focus te begeleiden.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze blog. Stuur me gerust een DM op Instagram.

Deze blog is geschreven naar aanleiding van een podcast die is opgenomen. Wil je na het lezen van deze blog nog meer horen over dit onderwerp? Dan kan ik je aanraden om de podcast te luisteren. Dit kan gratis via SpotifySoundcloud, Apple Podcast en andere platformen.

Hi!

Hi!

Ik ben Grysilde, het gezicht achter Dutch Digital Nomad en een reiziger in hart en nieren. Ik wil vrouwen inspireren om hun dromen na te jagen en te doen wat ze leuk vinden. Om niet te blijven hangen in het standaard 9 tot 5 leventje, maar een leven te leiden waar hun hart van in de fik vliegt. Ik stoom ze klaar om de stap te maken naar het online ondernemerschap, zodat ze de vrijheid krijgen om te werken waar en wanneer ze willen.